Онлайн казино Вавада – это виртуальное азартное заведение, где каждый посетитель окунется в захватывающий мир азарта и фортуны. Регистрируйтесь и выигрывайте! z-library

Vuitena edició del cicle de debats Visions 5.1 organitzat per La Conca5.1 i el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla.

Més d’una vintena de persones provinents de sectors diversos com la filosofia, l’agroecologia, el feminisme, la lluita contra el racisme, la cultura o el periodisme d’investigació participaran d’aquesta nova edició per aportar noves idees i accions, amb una mirada crítica, que ajudin a construir un nou relat post pandèmia i a generar resiliència.

Tots els actes són gratuïts i, excepte el primer, es faran de forma presencial al Museu de la Vida Rural. Per poder assistir-hi caldrà inscriure’s en cada un d’ells de forma prèvia.

Els debats es podran seguir en directe pel canal de YouTube del Museu de la Vida Rural.

Apunts bàsics globals

Primer debat
Dijous 6 de maig, 19 h
En línia – Canal de YouTube del Museu de la Vida Rural

Una primera mirada global a la situació actual de diverses crisis entrellaçades. Una pandèmia mundial, una crisi climàtica, una crisi social, una crisi humanitària i molta incertesa en tots els fronts. Com podem fer-hi front i com podem sobreviure. Des de Tunísia i des de Vilanova i la Geltrú, Santiago Alba Rico i Núria Araüna conversaran sobre aquestes problemàtiques i les possibles respostes tant de manera col·lectiva com individual. Les guies bàsiques per sobreviure, per ser resilient i per fomentar les resiliències.

Participants del primer debat

Santiago Alba Rico

Santiago Alba Rico

Escriptor, assagista, guionista i filòsof

Núria Araüna

Núria Araüna

Professora i investigadora

Necessàries respostes coordinades

Segon debat
Divendres 7 de maig, 19 h
Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural

La filosofia i el dret transportats al terreny de joc, al dia a dia de la societat i a la vida dels ciutadans. Amb Marina Garcés i Carla Vall, moderades i coordinades per Jordina Arnau intentaran desxifrar les necessàries respostes coordinades i organitzades des de la ciutadania,  des dels diverses sectors socials, per tal de donar sortida a les inquietuds socials que provoca el món en crisi que vivim. La visió des dels diversos moviments socials organitzats i a través de les experiències acumulades per aquestes dues activistes i pensadores.

Participants del segon debat

Marina Garcés

Marina Garcés

Filòsofa i assagista

Carla Vall

Carla Vall

Advocada penalista, formadora i criminòloga

Jordina Arnau

Jordina Arnau

Periodista

Connexions globals

Tercer debat
Divendres 14 de maig, 19 h
Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural

Cada cop vivim en un món més globalitzat i interconnectat. Això no treu que els diversos fenòmens existents es visquin i es gestionin de forma diferent depenent del continent o de la zona. Per això, Blanca Garcés, Arantxa Tirado i Xavier Aldekoa, moderats i coordinats per Albert Mercadé, oferiran els seus coneixements i les seves experiències en la Unió Europea, l’Amèrica Llatina i l’Àfrica per tal de radiografiar, en l’àmbit mundial, la situació econòmica i social que vivim. L’objectiu és conèixer altres realitats, idees i accions. La resiliència i els resilients del món explicats per tres corresponsals de luxe.

Participants del tercer debat

Blanca Garcés

Blanca Garcés

Investigadora en polítiques d’immigració, integració i refugiats

Arantxa Tirado

Arantxa Tirado

Politòloga

Xavier Aldekoa

Xavier Aldekoa

Periodista

Albert Mercadé

Albert Mercadé

Periodista

L’agroecologia com a model

Quart debat
Divendres 21 de maig, 19 h
Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural

L’agroecologia com a model que va més enllà d’un patró de producció agrícola. L’agroecologia és un model econòmic, de consum, social, de relació… Coneixerem totes les opcions i les possibilitats que aquesta manera de fer pot oferir a les nostres societats a través dels coneixements i les experiències d’Alicia Puleo, Dina Garzón, Àgueda Vitòria i Ana Correro, moderades i coordinades per Carla Roca. També posarem el focus en l’agrofeminisme, l’agricultura, les cooperatives de consum, els bancs de terres, la producció ecològica sostenible o el consum de temporada i de proximitat.

Participants del quart debat

Alicia Puleo

Alicia Puleo

Filòsofa, professora i escriptora

Dina Garzón

Dina Garzón

Enginyera

Àgueda Vitòria

Àgueda Vitòria

Antropòloga i escriptora

Ana Correro

Ana Correro

Sòcia d'Arran de Terra

Carla Roca

Carla Roca

Tècnica de projectes i gestora cultural

La dignitat cultural

Cinquè debat
Divendres 4 de juny, 19 h
Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural

El sector cultural és un del sectors més resilients de la nostra societat i també dels que està patint de forma més directa les restriccions causades per la pandèmia de la COVID-19. La lluita del sector cultural per sobreviure. Per valoritzar-se en tots els sentits, des de les institucions fins als ciutadans. Com aconseguim d’una vegada per totes que la ciutadania i els governs valorin totes les expressions culturals, les protegeixin i les transmetin? Una vida digna per al sector cultural analitzada de primera mà per Maria Climent, Anna Giribet, Àngels Margarit i Joana Serrat, moderades i coordinades per Rita Roig.

Participants del cinquè debat

Maria Climent

Maria Climent

Escriptora i traductora catalana

Anna Giribet

Anna Giribet

Directora artística de FiraTàrrega

Àngels Margarit

Àngels Margarit

Ballarina, pedagoga i coreògrafa. Directora del Mercat de les Flors

Joana Serrat

Joana Serrat

Músic, cantautora, productora i codirectora del segell Great Canyon Records

Rita Roig

Rita Roig

Periodista i comunicadora cultural

Una entre tantes d’altres

Sisè i últim debat
Divendres 11 de juny, 19 h
Jardins del Museu de la Vida Rural

Debat de cloenda, de tancament i de valoració. Parlar del present i del futur amb cinc persones que pel seu color de pell, per les lleis en vigor, per la imatge que transmeten alguns mitjans de comunicació o pels prejudicis d’una part de la ciutadania han de lluitar cada dia pels drets de ciutadania bàsics. Una resiliència diària plena de projectes i experiències que explicaran tot posant la mirada ens els propers 5 i 10 anys. Quin país volem? Quina societat volem? I com la construïm entre totes, fins que tothom sigui una entre tantes d’altres? Amb la Yolanda Sey, la Salima Jirari, la Maria Bouabdellah, la Nogay Ndiaye, coordinades i moderades per la Beatrice Duodu.

Un cop finalitzat el debat tancarem el VIII Visions 5.1 amb el concert de Monique Makon & Clara Martin.

Participants del sisè debat

Yolanda Sey

Yolanda Sey

Actriu, cantant de The Sey Sisters, presentadora del Llenguado de TV3 i col·laboradora al Planta Baixa

Maria Bouabdellah

Maria Bouabdellah

Estudiant de periodisme

Salima Jirari

Salima Jirari

Responsable de distribució de DocsBarcelona

Nogay Ndiaye i Mir

Nogay Ndiaye i Mir

Filòloga, docent i activista antiracista i contra la segregació escolar

Beatrice Duodu

Beatrice Duodu

Periodista

Concert de cloenda

Tancarà el sisè debat i la vuitena edició de Visions 5.1, el jove duet Monique Makon & Clara Martin, dedicat a versionar clàssics de la música negra i el soul més actual. Encapçala la formació la potent veu de Monique Makon, una artista que va fer els seus primers passos gràcies al projecte social «Cabal Musical». A la guitarra l’acompanyarà Clara Martin. Ens presentaran un recorregut des del soul al R&B més actual. Interpretaran clàssics d’Stevie Wonder, Aretha Franklin, Nina Simone i d’Amy Winehouse, entre altres, que adquireixen una nova dimensió.

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!