Онлайн казино Вавада – это виртуальное азартное заведение, где каждый посетитель окунется в захватывающий мир азарта и фортуны. Регистрируйтесь и выигрывайте! z-library

Desena edició

Dissabte, 6 de maig de 2023

«Volem pa, però també roses!». Amb aquesta frase, la llegendària activista americana Rose Schneiderman reivindicava el dret a viure i no només a existir. Una reivindicació que esdevindrà l’eix central del Visions 2023.

Sobre necessitats bàsiques i béns tangibles, però sobretot sobre els intangibles, els plaers, el temps per gaudir i la llibertat per perdre’s al món exterior en parlarem, com sempre, amb diferents persones expertes en diversos sectors com el cultural, l’educatiu o el social.

Organitzat per La Conca 5.1 i el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, el Visions arriba a la desena edició canviant el seu format habitual i es converteix en una única jornada de debats que se celebrarà el dissabte 6 de maig al Museu de la Vida Rural.

Per assistir al Visions cal comprar una entrada de forma prèvia, a un preu de 10 € amb dinar inclòs o de 3 € sense dinar. Amb l’entrada podràs accedir en qualsevol dels actes.

PROGRAMA 2023

11 h

Alba Alfageme

Conferència inaugural

Com ens organitzem per crear i teixir societats més amables amb les altres persones i amb el nostre entorn? La psicòloga Alba Alfageme obrirà la desena edició del Visions amb una ponència en què reflexionarà sobre la conciliació familiar, les cures o el feminisme.

Professora, escriptora i assessora del Govern en matèria de gènere i violències masclistes, Alfageme participa de forma regular en diversos mitjans de comunicació abordant aquestes i moltes altres temàtiques. Ha col·laborat en diversos projectes sobre els drets de les dones i la lluita contra les violències sexuals i ha participat en diverses recerques en àmbits relacionats.

12.30 h

Marta Peirano i Eudald Espluga

Conversa moderada per Ariadna Martínez

Marta Peirano és periodista i investigadora especialitzada en la relació entre tecnologia i poder. Columnista habitual a El País, La Sexta, Muy Interesante i RNE, també ha estat cap de cultura i tecnologia i adjunta a direcció a eldiario.es. Autora de diversos assajos com Contra el futuro (2022), en què analitza les tecnologies dissenyades per gestionar i mitigar el canvi climàtic i construeix un nou relat antiapocalíptic per construir un futur esperançador.

Eudald Espluga és filòsof i periodista cultural. Investiga sobre el fenomen de l’autoajuda i ha col·laborat amb mitjans com Vice, PlayGround o RAC1. El 2021 publica No seas tu mismo. Apuntes sobre una generación fatigada, una reflexió crítica sobre la generació millennial, saturada pels discursos de superació personal, centrant-se en la fatiga com a símptoma d’una generació marcada pels imperatius de realització professional i personal.

Peirano i Espluga contraposaran visions en una conversa moderada per la comunicadora Ariadna Martínez.

De 14 a 16 h

Dinar comunitari

Des de temps ancestrals, la cuina ha estat un espai de trobada on compartir. En els darrers anys, però, especialment pel nostre pas de societat productora a societat de consum, hem relegat a un segon terme la cuina domèstica i també tot aquell patrimoni culinari col·lectiu que generació rere generació, essencialment entre dones, ens hem anat transferint.

Durant el Visions 2023, el dinar esdevindrà un acte central. Comptarem la participació de diferents àvies de l’Espluga de Francolí que, a foc lent, cuinaran un àpat tradicional i amb qui podrem compartir tots els seus sabers fonamentals.

Després de dinar

Visita a l’exposició TROS DE DONA a càrrec de la seva comissària

En un món en què la producció ha eclipsat la importància de les cures, la recent inaugurada exposició TROS DE DONA reivindica el paper de les dones al llarg de la història posant en valor les moltes tasques diàries i necessàries pel sosteniment de la vida; tasques sovint invisibles, però imprescindibles. Tasques que necessiten de noves mirades per assolir un futur diferent amb una corresponsabilitat real.

Després de dinar, els participants al Visions hi podran fer una visita guiada a càrrec d’Anna Maria Andevert, comissària de la mostra.

16 h

Pilar Codony

Entrevista a càrrec d’Alba Cartanyà

Com es concilia la vida laboral amb la maternitat?

Pilar Codony és veterinària d’animals de granja i escriptora. És autora de la novel·la Distòcia amb la qual va aconseguir Premi Documenta 2021, el jurat del qual va destacar la representació del dia a dia en una granja de vaques i ovelles, la complexitat dels personatges, la mirada valenta sobre l’avortament i la maternitat, i l’autenticitat del relat i una escriptura àgil, genuïna i natural. 

La periodista Alba Cartanyà serà l’encarregada d’una entrevista en què, des del món rural, reflexionarem sobre la conciliació de la vida familiar, personal i laboral.

17 h

Estel Solé, Oriol Malet i Emma Zafón

Debat a tres moderat per Empar Puerto

Estel Solé és actriu i escriptora catalana, Oriol Malet és il·lustrador especialitzat en premsa, editorial i còmic de no-ficció, i Emma Zafón és periodista i escriptora. Des dels seus diferents punts de vista, aquest debat a tres moderat per la periodista Empar Puerto, abordarà la situació cultural a Catalunya i al País Valencià però no només això.

La cultura és un dret a l’abast de tothom? Quin paper té la cultura en crear noves narratives? Aquestes i altres qüestions seran l’eix conductor del debat.

 

19 h

Gent de merda

Gravació en directe i amb públic d’un capítol del pòdcast de Radio Primavera Sound 

Clàudia Rius, Paula Carreras, Rita Roig i Ofèlia Carbonell són les conductores del pòdcast Gent de merda.

Les quatre periodistes gravaran en directe un dels capítols del pòdcast, davant dels participants a la desena edició de Visions, en què parlaran de com vivim posant sobre la taula, com és habitual, les preocupacions de les noves generacions com la precarietat laboral, la salut mental, les noves formes de creació i els reptes als quals ens haurem d’enfrontar de cara al futur. Cultura i entreteniment en un espai de diversió i cures on parlar, tranquil·lament, amb persones inspiradores que tenen una història que cal explicar.

20 h

Roger Mas en concert

Concert gratuït del cantautor solsoní en el marc dels Espais Vius d’Art 2023

Després del Visions 2023, els participants podran accedir des del Museu de la Vida Rural al concert que Roger Mas oferirà a la Plaça d’en Canós.

El concert se celebrarà en el marc de l’EVART 2023 que organitza l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí els dies 5, 6 i 7 de maig.

«Ens proposem transformar les coses,
estem cansats de pencar per no res,
de tenir-ne tot just per anar tirant
sense ni un moment per pensar.
Volem sentir la llum del sol
i volem ensumar les flors.»

Fragment d'una vella cançó americana cantada durant la lluita per la jornada actual de vuit hores.

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!