The green house. Som el canvi. Un projecte UMA amb l’Institut El Morell

Durant el curs 2019-2020 els alumnes de 1r d’ESO a 1r de Batxillerat de l’Institut El Morell han participat al projecte Un Museu a l’Aula (UMA) a partir dels seus projectes de tecnologia. Degut a la situació d’emergència sanitària que ens ha impedit fer l’exposició al centre educatiu, traslladem el projecte a l’espai virtual.

L’UMA és un projecte educatiu que ofereix el Museu de la Vida Rural als centres d’educació secundària. L’alumnat dels instituts participants es posa al centre del procés de creació i producció d’una exposició en estreta col·laboració amb els professionals de l’MVR i l’educació cultural per la sostenibilitat. 

Visita l’exposició The green house, la casa sostenible, i coneix les possibilitats del projecte UMA!

VISITA VIRTUAL

Us convidem a fer un recorregut virtual, on veureu que els projectes exhibits consisteixen en millores per a les nostres cases actuals.

L’exposició: un treball en equip

Grup impulsor

Els alumnes de 3r d’ESO i les professores del departament de tecnologia de l’INS El Morell han sigut els impulsors i impulsores d’aquest projecte expositiu. Proposant alternatives possibles i desitjables i convidant-nos a prendre acció per fer canvis en la nostra manera de viure i de consumir, han dissenyat una exposició que mostra diferents espais d’una casa sostenible: la cuina, el menjador, el bany i el jardí.

En aquest vídeo els alumnes de 3r d’ESO ens expliquen per què han fet aquesta exposició.

Equips de treball

Com s’han organitzat els i les alumnes per fer aquesta exposició? En aquest apartat descobrireu com un grup impulsor s’ha posat a la pell de professionals del sector museístic i, amb l’ajuda i assessorament dels professionals del Museu de la Vida Rural, han treballat col·laborativament en diferents equips. A través d’uns vídeos fets per ells mateixos en temps de confinament ens expliquen la seva feina i com aquesta s’ha vist interrompuda degut al tancament dels centres educatius. Descobreix la seva experiència!

Equip de comunicació

Aquest grup és l’encarregat de donar a conèixer a la ciutadania l’exposició i el seu relat.

Equip d’activitats

A banda de la gran inauguració, aquest equip coordinava el programa d’experiències, xerrades i esdeveniments al voltant de l’exposició.

Equip de recursos

Imprescindibles! Sense ells no seria possible aconseguir els elements necessaris per realitzar el projecte.

Equip d’espais

Imaginatius i creatius, conformen l’equip responsable de convertir l’espai de l’aula de tecnologia en una casa sostenible.

Equip docent

El projecte ha estat liderat pel departament de tecnologia. La Yolanda Beltran, la Susana Bujalance i l’Eva Vandellós, del departament, i la Roser Servalls, de l’equip del Museu de la Vida Rural, expliquen el procés d’adaptació del projecte en temps de confinament, la valoració que en fan i les propostes per al curs vinent.

Si en voleu saber més

No us perdeu l’article que hi va dedicar Tarragona Digital

Llegeix l'article

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!