Онлайн казино Вавада – это виртуальное азартное заведение, где каждый посетитель окунется в захватывающий мир азарта и фортуны. Регистрируйтесь и выигрывайте! z-library

El Museu de la Vida Rural acollirà, el pròxim dijous 16 de novembre a les 18 h, una taula rodona per presentar el llibre Terra de dones. Pageses de Catalunya, de Laura Saula Tañà i fotografies de Jordi Borràs, editat per Editorial Fonoll.

La presentació anirà a càrrec de l’autora i el debat comptarà amb les pageses Aida Massagué i Maria Palau, qui posaran sobre la taula la situació de les dones pageses a Catalunya.

La proposta forma part de les activitat paral·leles de l’exposició TROS DE DONA, la qual es pot visitar al Museu de la Vida Rural fins al 4 de febrer de 2024.

Sinopsi

Catalunya és un poble de pagesos. Casa i terra. D’aquí surt tot. D’aquí evoluciona tot i tothom. Bona part d’aquesta realitat, que sovint s’oblida o no es valora prou, té la part més lluminosa (per ser-hi absent) en un dels seus pilars fonamentals: les dones pageses. Treballadores dins i fora de casa. Superwomen sense paper a la història. Mancades d’història en la història del país. 

El llibre és una oportunitat per parlar amb vuit dones pageses de diverses generacions d’arreu, des de les Terres de l’Ebre fins a l’Alt Pirineu, que expliquen les seves històries personals, inquietuds i visió del món rural. Una mostra clara i senzilla, però profunda, que permet plantar-les a la terra, a la física, la de la feina, la de l’esforç, però també a la terra com a paisatge humà que defineix un país. Amb fotografies del fotoperiodista Jordi Borràs. 

Autora

Laura Saula Tañà (Barcelona, 1986) es va llicenciar en Periodisme el 2008 (URL) i des d’aleshores ha fet de periodista freelance per a diferents mitjans, com el diari Ara, el magazín LA MIRA, la revista Capçalera i la revista Nexe. Uns mitjans on sempre ha intentat plasmar allò que no acostuma a sortir als grans titulars: la vida de les persones, els mons particulars, sovint anònims, que s’amaguen darrere de la senzillesa del dia a dia. Actualment també forma part de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya.   

u

Activitat

Presentació de llibre

Quan?

16 de novembre de 2023, 18 h

On?

Museu de la Vida Rural

p

Tarifa d'accés

Entrada lliure
j

Inscripcions

Sense inscripció prèvia

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!