El canvi climàtic, lluny de ser un concepte genèric i inconcret, difícil de vincular a la nostra vida quotidiana, és un dels principals reptes que la nostra societat ha d’afrontar d’una manera urgent i sense dilacions. 

En l’àmbit rural, l’afectació del canvi climàtic és molt més evident que en els espais urbans on, moltes vegades, la desvinculació amb l’entorn és important. L’entorn rural és un dels grans damnificats pels efectes del canvi climàtic que, al llarg dels propers anys, modificarà els paisatges naturals i agraris. 

Per tal d’anticipar aquestes noves situacions (canvis de distribució de cultius, oportunitats d’introducció de noves varietats, modificacions en la gestió de conreus, etc.), el Museu de la Vida Rural ha programat una taula rodona pel proper divendres 9 de novembre on s’abordaran totes aquestes problemàtiques a partir d’un enfoc pluridisciplinari. La taula abordarà també les eines que s’estan desenvolupant per a poder predir amb precisió quins seran aquests canvis i com el món rural, i el sector agrari en particular, poden preparar-se per afrontar-los. 

Participaran en la taula d’experts Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Prunera, cap del Servei de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, Jordi Puig Roca, doctor en Ciències Ambientals especialitzat en canvi climàtic i Francesc Mauri, geògraf i meteoròleg. 

L’activitat s’emmarca dins la programació de l’exposició The Dust Bowl. Quan la natura es revela que tracta el tema dels refugiats climàtics a partir del cas de del Dust Bowl als Estats Units en la dècada dels anys 30 del segle XX, i que es pot veure al Museu de la Vida Rural fins el 5 de gener de 2019.

 

u

Taula rodona

Per a tots els públics

9/11/2018

18.30 h

Sala Maria Font

p

Tarifa d'accés

Activitat gratuïta
Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes notícies sobre el Museu Vida Rural.

Subscribe

* indicates required

Si us plau, seleccioni si vol ser contactat pel Museu de la Vida Rural

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

T'hi has inscrit correctament!

Share This