Seguint les passes de la cançó protesta de Woody Guthrie i del fil de l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la” el Museu de la Vida Rural i Versembrant, programen un taller de rap al museu els dies 14 i 15 de desembre de 2018.

Els tallers, d’escriptura i rima, es basen en realitzar diverses dinàmiques per tal de reflexionar i plasmar musicalment les idees que els participants acumulin respecte a una temàtica concreta. En aquest cas, les temàtiques provenen sorgides de la visita a l’exposició del Dust Bowl i, sobretot, dels efectes socials del canvi climàtic, amb la intenció de facilitar l’expressió lliure sobre les inquietuds personals i treballar les habilitats comunicatives com a eina de creixement personal.

El tallers es duran a terme seguint una estructura participativa, on es contextualitzaran els inicis del rap com a eina d’expressió i s’aportaran tècniques per tal d’iniciar-se en aquesta disciplina i facilitar la creació de cançons pròpies.

A banda del desenvolupament musical, als tallers es treballen valors implícits com el treball en equip, la cohesió grupal i la integració dels usuaris, així com treballar la seva creativitat individual mitjançant l’escriptur a través d’una forma d’expressió propera, conscients que tothom té un punt de vista especial i vàlid a aportar.

El taller constarà de diferents sessions:

PRIMERA SESSIÓ (divendres 14 de desembre 18.30 h)

  • Visita aplicada a l’exposició del Dust Bowl
  • Anàlisi mètric i musical del rap. Com s’estructura? Quines tècniques empra?
  • Reflexió sobre la temàtica
  • Escriptura de la cançó

SEGONA SESSIÓ (dissabte 15 de desembre 18.30 h)

  • Enregistrament de la cançó

L’activitat requereix inscripció i té un preu de 5,00 €

Versembrant és una escola popular itinerant; un projecte que pretén fomentar la consciència crítica del jovent, mitjançant l’art urbà i el hip hop. Els nostres tallers de rap, de producció i d’arts plàstiques (sobre racisme, xenofòbia, sexisme…) aspiren a posar l’estètica al servei de la crítica, en un procés creatiu del qual els protagonistes no són els talleristes sinó aquells que creant i repensant el seu entorn s’autotransformen en el procés. Versembrant és Filosofia de la praxi feta rap. Ha rebut recentment un dels Premis Lluís Carulla 2018. Està format per Alba “Bittah”, Pau Llonch, Joël “Fetitxe 13” i Patxi “Vazili”.

u

Taller

Per a tots els públics

14-15/12/2018

De 18.30 a 20.30 h

Sala Maria Font

p

Tarifa d'accés

5,00 €

j

Inscripcions

L’activitat requereix inscripció. 977 870 576 info@museuvidarural.cat

Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes notícies sobre el Museu Vida Rural.

Subscribe

* indicates required

Si us plau, seleccioni si vol ser contactat pel Museu de la Vida Rural

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

T'hi has inscrit correctament!

Share This