Per setè any consecutiu torna la poesia al jardí del museu amb la celebració del RUSC, el Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí. Un festival intergeneracional on es poden escoltar les veus més joves del panorama líric català al costat de poetes consagrats i de llarga trajectòria.

Durant l’acte, es disposarà de zona de menjar i beguda. 

u

Festival de poesia

Per a tots els públics

Quan?

Dijous 25 de juliol, 20 h

On?

Jardí del museu

p

Tarifa d'accés

Entrada lliure

Organitzat amb

PROGRAMA DEL RUSC

Pau Sif (La Pobla de Farnals, 1978)

És llicenciat en Filologia Catalana i Hispànica, i treballa de traductor, corrector i editor. Ha traduït narrativa i poesia sèrbia, croata i italiana i és un dels fundadors d’Edicions del Buc, dedicada exclusivament a l’edició de poesia. Ha publicat els llibres de poesia Ferralla (1997), Tríptic d’un carrer (2003), Viatger que s’extravia Breakfast at Saint Anthony’s Market (2011), Arnes (2016) i Veles (2018).

Raquel Santanera Vila (Manlleu, 1991)

Creix a la plana. Ha cursat el grau d’Estudis Literaris i el màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals. Ha escrit Teologia poètica d’un sol ús, premi de poesia Martí Dot (2014), amb què inaugura el Babaisme, un esforç per forjar una nova mitologia del jo poètic que continua en el segon poemari, De robots i màquines o un nou tractat d’alquímia, premi de poesia de Pollença (2017). Actualment és programadora a l’Horiginal i del cicle de poesia a la comarca d’Osona, Els Vespres Malgastats.

Nati Soler Alcaide (Llorenç del Penedès, 1959)

Modista de professió i poeta de vocació, troba en el seu entorn  els motius per a escriure. Ha publicat deu llibres de poesia, una novel·la breu i un llibre de prosa poètica. Ha participat en una dotzena d’antologies a conseqüència de premis obtinguts, entre els quals l’Iben Hazm, el Grandalla o el Màrius Torres. És membre activa del Grup Art Polièdric que fa exposicions interpretant temàtiques diverses i escriu articles en premsa comarcal.

Carles Rebassa (Palma, 1977)

Ha publicat els llibres de poesia Requiescat in pace (amb Pere Perelló), Poema BEls joves i les vídues (XLIV Premi de Poesia Ausiàs March) i Pluja de focEren ells (Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler 2016 i Premi Ciutat de Barcelona 2017) és la primera novel·la que publica. Li agrada l’oralitat de la literatura, i fa recitals arreu del país i a fora. Amb Sons bruts, el 2018 va rebre el Premi Carles Riba de poesia.

Tarta Relena

Clourà l’acte l’actuació musical de Tarta Relena. Helena Ros i Marta Torrella fan cançons del món i la mediterrània a cappella. Des de Creta fins a Björk passant per Maria del Mar Bonet, segons aquest duet vocal “totes les cançons són del món menys les dels extraterrestres”. Ens porten les cançons del seu primer disc, que han publicat amb el nom d’Ora pro nobis (The Indian Runners, 2019).

LES ALTRES ACTIVITATS DEL FESTIVAL

Construïm Mirades. Poesia visual sostenible

Divendres 26 de juliol, 20 h

Presentació de la intervenció del taller de fotografia experimental i expressiva per a joves realitzat del 8 al 12 de juliol a cura de Marta Garcia i Oridol Segon. Hort del museu.

Més informació

Espectacle “Vull les olives”

Divendres 26 de juliol, 20.30 h

Espectacle de Dolo Beltrán (Pastora) i Anna Carné. Jardí del Museu de la Vida Rural.

Més informació

Rusquet

Dissabte 27 de juliol, 11 h

Espectacle familiar “Parnassus i la llegenda del Drac, a càrrec de la companyia Els Salats. Sala d’actes.

Més informació

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!