Onzena edició

Del 27 de juliol a l’1 d’agost, al Museu de la Vida Rural els versos i la música tornaran a ressonar per tots els racons amb activitats per a tots els públics.

Sota la direcció artística d’Alba Vinyes Lasso, el RUSC 2023 començarà el dijous 27 de juliol a les 20 h amb el recital que, com sempre, coincidirà amb el primer dia de Festa Major de l’Espluga de Francolí. Enguany, comptarem amb la participació de Jordi Llavina, Mireia Casanyes Dalmau, Maria Sevilla Paris, Víctor Bonet Arbolí, Oriol Sauleda i la música de Clara Andrés.

Després del recital, hi haurà una doble sessió de Les bones dames, l’extraordinari espectacle que ens endinsa a l’exposició TROS DE DONA a través de la música.

L’endemà, el 28 de juliol, hi haurà l’espectacle Joan Isaac, Carme Sansa i els Set pecats capitals. El dissabte 29 de juliol serà el torn del Rusquet, la proposta per als més petits. I l’edició 2023 del RUSC acabarà el dimarts 1 d’agost amb el recital poètic de Juana Dolores i, posteriorment, concert del grup Annexes.

Durant tots els actes del RUSC es disposarà de zona de menjar i beguda.

EL RECITAL

27 de juliol de 2023, 20 h

Entrada gratuïta

Jordi Llavina

Gelida, 1968. Ha publicat deu llibres de poesia. L’últim, Un llum que crema, va merèixer la darrera convocatòria del premi Carles Riba. Al setembre, publica un nou llibre, en aquest cas de caire assagístic: Proses de l’entreclaror. Al RUSC 2023 presentarà una visió panoràmica d’aquests deu llibre de versos.

Mireia Casanyes Dalmau

Valls, 1998. Poeta i investigadora. Ha cursat literatura i estudis culturals a Barcelona i a Colònia, i joieria artística a l’escola Massana. L’ombra forana (Món de Llibres, 2021), premi Miquel Àngel Riera – Ciutat de Manacor, és el seu primer llibre, on explora les continuïtats possibles entre el cos, la natura i la llengua ombrívola de la memòria. També ha escrit l’epíleg a Primavera fosca, d’Unica Zürn (Wunderkammer, 2022), i publica a les revistes Caràcters i Textura. Ha participat en un taller amb poetes joves d’arreu d’Europa a la Haus für Poesie i al Poesiefestival de Berlín.

Maria Sevilla Paris

Badalona, 1990. Investigadora i docent precària de llengua i literatura catalanes a la Universitat de Barcelona. L’any 2015 guanya el premi Bernat Vidal i Tomàs amb el seu primer poemari, Dents de polpa (AdiA Edicions). El 2017 surt Kalàixnikov (Món de Llibres), guardonat amb el Miquel Àngel Riera; l’any 2020 guanya el 4t Premi Carles Hac Mor amb la plaquette if true: false; else: true (Editorial Fonoll), i el 2021 publica el seu tercer llibre de poemes, Plastilina (Editorial Fonoll). És autora d’algunes peces de poesia sonora i de videopoesia, i des de gener de 2019 és una de les tres programadores de l’Horiginal.

Víctor Bonet Arbolí

Fou biòleg i ara no és res, cosa més divertida que li permet fer de poeta. Comença a fer recitals el 2008 i encara no ha acabat. Assaja diverses formes de poesia en públic: sol, amb músics, amb altres poetes, amb artistes d’altres disciplines, llegint escrit o caòticament improvisant… s’involucra també en l’activisme cultural amb associacions com ara Mugada i Gràcia Territori Sonor. El 2016 publica El meu poble volia sortir volant (Roure ed.) i des de llavors s’escarrassa a poder sortir volant de bon de veres amb nous poemes “diferents” que seran la base d’aquest recital.

Oriol Sauleda

Mai sap què passarà però creu en la força de la paraula. Ha viscut a La Guàrdia dels Prats. Una festa se li va convertir en llibre que se li ha convertit en espectacle, es diu tot Llumeneres. Oriol vol dir daurat però en castellà és «oropéndola». Canta penjat de les branques.

Clara Andrés

Oliva, 1977. Cantautora valenciana. De petita, aprèn a tocar l’oboè i la guitarra, que la durà als primers esbossos de cançons. La seva carta de presentació és la maqueta Inici (2005), amb què va ser finalista del premi Sona 9 i va formar part de la banda sonora de la pel·lícula Dies d’Agost, de Marc Recha. Dies i dies (2007) és el seu primer disc, doblement premiat als Premis Ovidi Montllor. També va ser reconeguda amb el Premi Miquel Martí i Pol per l’adaptació d’un poema de Josep Pedrals. El 2010 apareix el disc Huit i el 2014 Entrelínies, amb el qual obté un premi Ovidi Montllor com a millor disc de cançó d’autor. El 2022 publica el quart disc, Capfico, guardonat amb dos Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

ELS ALTRES ACTES DEL RUSC 2023

ORGANITZA

AMB EL SUPORT DE

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!