Places exhaurides

Us donem la benvinguda al RUSC Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí.

Un RUSC, enguany, que volem més obert que mai. Arribem a la vuitena edició amb ganes de filtrar la poesia per tots els racons, com un perfum sanador.

Aquest any hem construït un RUSC especial i diferent. No només per la situació sanitària, sinó perquè l’hem fet créixer i ramificar-se. La poesia agafarà camins diversos que ompliran el Museu durant nou dies d’activitats: poemes per a grans i petits, música i vers, tallers per a joves, exposicions… giraran entorn del recital que cada any realitzem el dijous de Festa Major als nostres jardins.

Per al recital, l’acte principal del RUSC, hem reunit una tria de poetes d’arreu del territori català que, amb els seus versos -alguns novells, d’altres consolidats- reguen aquest vespre d’estiu de Festa Major que aquest any se’ns fa especial i, potser, més necessari que mai. Deixem, doncs, que brunzeixin i la paraula i la música i ho impregnin tot.

Durant l’acte, es disposarà de zona de menjar i beguda.

Aquest any, el recital del RUSC també es podrà seguir en streaming.

u

Festival de poesia

El recital

Quan?

Dijous 30 de juliol, 20 h

On?

Jardí del museu

p

Tarifa d'accés

Entrada lliure

j

Inscripcions

Places exhaurides

Organitzat amb

L’acte es farà seguint els protocols de seguretat del Museu de la Vida Rural en relació a la COVID-19. És per això que, tot i ser d’accés gratuït, caldrà obtenir una entrada per garantir l’aforament controlat.

Reserva entrada per al recital

En línia o al 977 87 05 76

POETES DEL RECITAL 2020

Jordi Carulla-Ruiz (Barcelona, 1972)

Va cursar Filosofia a la UB i Belles Arts a l’Eina. Des del 2008 té cura de l’Associació Joan Ponç, d’on ha sorgit Edicions Poncianes. Va participar en l’escenari underground d’acció i performance de la Barcelona post-olímpica. El 2007 s’estrenà com a poeta amb L’Escorça i la mel (Fonoll) i el 2011 publicà Neu/Or Negre (Poncianes). El 2019 arriba Encesa (Poncianes), poemes que condueixen cap a una experiència de renaixença a partir de memòries del naixement.

Dolors Miquel (Lleida, 1960)

Poeta, pensadora, ecologista, animalista, independentista, rapsoda i traductora ocasional. Va néixer, en plena dictadura franquista, en una ciutat amb riu, vora un turó on niaven cigonyes i altres aus. Ha publicat llibres de poemes com Gitana roc (2000), Mos de gat (2002), Aioç (2004), Missa pagesa (2006), La dona que mirava la tele (2010), El guant de plàstic rosa (2017) i Ictiosaure (2019). Ha escrit també narracions i teatre, gènere en el qual està ara treballant.

Pol Guasch (Tarragona, 1997)

Poeta i professor de literatura i crítica de la cultura a la Universitat de Barcelona. Es va formar en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i ha cursat un màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals (UB). Actualment, forma part del Programa d’Estudis Independents del MACBA. Ha publicat Tanta gana (LaBreu, 2018) premi del III Certamen Francesc Garriga de poesia.

Laia Carbonell Ferrer (Castellbisbal, 1986)

Ha publicat dos poemaris: Nibrós (Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera 2019) i Finlàndia (Premi Amadeu Oller 2015). Ha traduït la Bèstia d’Edicions Poncianes d’Albert Camus amb Francesc Gelonch, i ha impulsat i coordinat el llibre i documental sobre el 15-M a Terrassa amb el col·lectiu A les vuit al Raval. Des del gener del 2019, porta la programació de l’Horiginal amb la Raquel Santanera i la Maria Sevilla.

Francesc J. Gómez (Barcelona, 1971)

Ha compaginat durant molts anys la correcció editorial amb la docència universitària i amb l’estudi de la tradició clàssica i dantesca en la cultura catalana antiga, de Bernat Metge a Joan Roís de Corella. És coautor de l’antologia comentada d’Ausiàs March Per haver d’amor vida (Barcino, 2008). L’any 2019 va guanyar del XVII Premi Gabriel Ferrater amb el seu primer llibre de poemes, A l’enforcall (Edicions 62).

Gemma Humet (Terrassa, 1988)

L’actuació musical de Gemma Humet clourà la vuitena edició del RUSC. Ens porta el concert Petit Univers, amb un recull de cançons del primer i segon disc i també algunes versions que són importants per a ella o han significat alguna cosa en moments especials de la seva vida (com les que l’han acompanyat durant el confinament).

LES ALTRES ACTIVITATS DEL FESTIVAL

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!