Aquest 2023 se celebra l’Any Josep Vallverdú per commemorar i homenatjar l’escriptor en el marc del centenari del seu naixement.

El prolífic escriptor va residir durant vint-i-set anys a l’Espluga de Francolí, poble del qual n’és fill adoptiu des del 2008. Per aquest motiu, ha sorgit la voluntat des de diverses institucions, entre elles el Museu de la Vida Rural i el Casal de l’Espluga, entre altres entitats, d’organitzar diverses activitats.

El pròxim dissabte 1 d’abril a les 11.30 h, es farà l’acte d’obertura de l’Any Vallverdú a l’Espluga de Francolí amb la presentació del llibre El vuitè nan, adreçat a infants a partir de set anys, i editat per La Galera.

L’acte comptarà amb la presència de Josep Vallverdú, escriptor del llibre, i de Carme Vidal Huguet, comissària de l’Any Vallverdú. Durant l’acte hi haurà una lectura en veu alta i ressenya del llibre a càrrec de l’alumnat de les escoles Martí Poch i Vedruna Espluga. Abans d’aquesta presentació les autoritats locals rebran en un acte institucional a Vallverdú.

Després de la presentació, el nan del Rovelló, acompanyat dels grallers de l’Espluga de Francolí, li farà entrega a Vallverdú d’una nova placa commemorativa per al parc d’El Rovelló. Per acabar l’acte al pati del Museu de la Vida Rural hi haurà un aperitiu.

 

Sinopsi del llibre

Torna Josep Vallverdú. Torna el gran clàssic viu de la literatura infantil catalana.

Al bosc encantat hi apareix un nadó que els nans cuidaran amb cura i amor com si fos un dels seus…fins que creix una mica massa!

Al palau proper hi viu tancada en una torre una princesa fins que s’escapa amb l’ajuda d’aquests mateixos nans. S’arribaran a trobar mai la princesa i el nan que no era un nan i que ha marxat per convertir-se en cavaller? Quantes aventures haurà de viure fins tornar a casa i descobrir que l’amor és l’aventura més gran de totes?

Autor

Josep Vallverdú va néixer a Lleida el 1923. Estudià la carrera de Filologia Clàssica i va treballar de professor d’institut. Ha alternat la docència amb la traducció i la redacció d’obres originals, algunes de les quals han estat traduïdes a diversos idiomes. Les seves novel·les es caracteritzen per la gran varietat de temes, ambientats en èpoques diverses de la història, i per la riquesa del llenguatge. Ha obtingut entre d’altres, els premis Joaquim Ruyra i dues vegades el Josep M. Folch i Torres (per Rovelló, 1968, i En Roc drapaire, 1970), el premi de la Generalitat a la millor obra juvenil, el premio Nacional de Literatura Infantil, el premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el premi CEEI. L’any 1980 va figurar a la llista d’honor del premi H.C. Andersen. A més de les novel·les, escriu obres de teatre, llibres per a l’escola, llibres de viatge, monografies comarcals i poesia. La Galera li ha editat l’Obra Completa, en catorze volums.

u

Activitat

Acte d’obertura de l’Any Vallverdú amb presentació de llibre infantil

Quan?

1 d’abril de 2023, 11.30 h

On?

Museu de la Vida Rural

p

Tarifa d'accés

Entrada lliure
j

Inscripcions

Sense inscripció prèvia

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!