Les plantes ens acompanyen en tots els àmbits de la vida: són presents en l’alimentació i la medicina, l’agricultura i els oficis, els jocs i les cançons. Els recursos vegetals són immensos i durant segles hem modelat el paisatge per procurar-nos tot el que necessitàvem.

Aquesta recerca, partint de l’Espluga de Francolí, vol convidar a recórrer l’evolució del paper de les plantes i del paisatge en la nostra societat, des dels gestos quotidians fins a l’imaginari més profund.

«Plantes i paisatge a l’Espluga de Francolí» és el primer llibre de la nova col·lecció del Museu de la Vida Rural i es presentarà el pròxim divendres 18 de març a les 18 h.

Escrit per Natacha Filippi i Guillem Figueras, socis dels Corremarges, i editat per Naono, aquest llibre és resultat d’una investigació històrica i etnobotànica feta pels autors i impulsada des del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla.

L’acte forma part del programa d’activitats paral·leles a l’exposició «Generació [Re]».

Per participar a l’acte cal fer reserva prèvia en línia o trucant al 977 87 05 76. Les places són limitades.

 

Autors

Natacha Filippi és doctora en Història (Universitat d’Oxford), té un màster en Investigació Històrica (Universitat d’Oxford) i un màster en Història Contemporània (Sciences Po, París). S’ha dedicat a l’estudi de les transicions democràtiques, les mobilitzacions col·lectives, la construcció de la memòria, l’etnobotànica i els canvis agrícoles. Des del 2013, treballa sobre la sobirania alimentària, l’agroecologia, l’entobotànica, la recuperació de varietats tradicionals i el consum conscient a través de la formació a adults i infants, la recerca, la divulgació i l’elaboració de productes alimentaris.

Guillem Figueras Moreu és llicenciat en Història i té un màster d’investigació en Història Contemporània (Sciences Po, París). Després d’una incursió en la docència i d’haver tastat el món de la traducció i l’edició, s’ha decantat per la vida al camp. Des del 2012, és recol·lector i elaborador de conserves. No ha deixat mai de realitzar activitats d’educacio en el lleure i segueix participant en projectes de recerca i divulgació científica en els àmbits de la història local i l’entobotànica.

u

Activitat

Presentació de llibre

Quan?

18 de març de 2022, 18 h

On?

Museu de la Vida Rural

p

Tarifa d'accés

Entrada lliure
j

Inscripcions

En línia o al 977 870 576

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!