El Museu de la Vida Rural acollirà, el pròxim divendres 3 de març a les 18.30 h, la presentació del llibre Desescalades de l’escriptor Joan Rendé Masdéu, editat per Cossetània Edicions.

Presentarà l’acte Josep Andreu i Domingo, alcalde de Montblanc, amb la presència de l’autor. 

 

Sinopsi

Relats no només irònics, sinó també amb tocs surrealistes, inversemblants, alguns dels quals fan reflexionar d’un possible futur no gaire llunyà.

Sota l’aparença de parlar de la pandèmia de la COVID-19, l’autor tracta algunes de les febleses que solen corcar la condició humana: la mediocritat al poder, l’ambició materialista i pretensiosa, allò que traeix la racionalitat, la brutalització de la vida pública. Satiritza la perversió del llenguatge aprofitada com a artefacte per a la fascinació i foment de la ignorància popular, i també el rèdit que el sistema establert treu d’aquesta ignorància o passivitat.

Desescalades és un conjunt de relats, presidits per la ironia, i sovint protagonitzats per un mateix personatge, Ell, que pot ser el lector mateix, o no.

 

Autor

Joan Rendé Masdéu (Barcelona, 1943) creix entre l’Espluga de Francolí i Cabra del Camp. El 1977 guanya el Premi Víctor Català amb el recull de contes Sumari d’homicida. El 1981 en treu un altre, Llibre de figuracions. El 1982 li atorguen el Premi Ciutat de Barcelona de periodisme pels seus articles de glossa urbana i satírica, publicats al diari Avui amb el pseudònim de Doctor Scòpius. El 1997 li concedeixen el Premio Nacional de la Crítica per la novel·la El barber violador. Amb un nou llibre de contes, La pedra a la sabata, obté el Premi Mercè Rodoreda i el de la Crítica Serra d’Or, el 2004. Publica les novel·les Un dimarts (2007), Els anys de la serp (2017) i, darrerament, Ballaven el black bottom (2019). També va ser fundador i director de l’Escola d’Escriptura i Humanitats de l’Ateneu Barcelonès, i ha publicat una grapat més de llibres, articles i guions per a ràdio i televisió.

u

Activitat

Presentació de llibre

Quan?

3 de març de 2023, 18.30 h

On?

Museu de la Vida Rural

p

Tarifa d'accés

Entrada lliure
j

Inscripcions

Sense inscripció prèvia

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!