Divendres 30 de setembre a les 19 h, al Museu de la Vida Rural es presentarà el llibre Baltasana, de l’escriptora Teresa Duch Dolcet, editat per Terra Ignota Ediciones

Sinopsi

Tenia una discapacitat visual que, arran de l’operació, es va convertir en una extraordinària facultat de percepció. A poc a poc va anar descobrint que veia i sentia allò que ningú més no podia veure ni sentir. De seguida va començar a fer aquelles caminades per les muntanyes. La gent del poble  primer l’anomenava “la cega” i després, “la boja”. Ella, que ho sospitava, no en va fer mai gaire cas. Ella només volia trepitjar boscos, pujar i baixar serres, envoltar-se d’arbres, amarar-se de verds. Ella tan sols desitjava contemplar la Muntanya i escoltar tot el que la Muntanya li volgués explicar.

«Vaig començar a entreveure, gravats als vessants de les muntanyes, uns signes que no havia descobert fins aquell moment. Durant molt de temps van ser incomprensibles per a mi, fins que un dia vaig descobrir que els mateixos signes es repetien en totes les inscripcions. Es tractava d’una “paraula” de nou “lletres”, quatre de les quals es repetien».

«El regne animal i el seu comportament sempre han estat un gran misteri per a mi. El petit sempre és menjat pel gran, i aquest per un altre de més gran, i aquest per un altre. Sé que diuen que és llei de vida, imprescindible per la supervivència, però no entenc aquesta vida basada en la predació. Crec que de la necessitat n’han fet abús. Han sistematitzat la destrucció del feble per al propi benefici i aquest sistema, estimada, no t’ho prenguis malament, el dirigiu vosaltres».

L’autora s’endinsa en aquesta ocasió en una història a mig camí entre la ficció realista i la literatura fantàstica. Ho fa acompanyada de la seva mare que en recrea, amb les seves il·lustracions, els personatges.

Autora

Teresa Duch Dolcet (Vimbodí, la Conca de Barberà, 1956) viu actualment a Tarragona i és escriptora.

Formada literàriament a l’Escola de Lletres de Tarragona, ha guanyat diversos premis,  col·labora en nombrosos projectes literaris i artístics i ha participat durant anys amb una columna d’opinió en el setmanari local Notícies TGN, a banda d’altres intervencions en premsa escrita.

Manté el blog salsa-ficció a la xarxa, on publica quinzenalment.

És autora dels textos de la ruta literària Arrelats, sobre els arbres singulars de Vimbodí i Poblet, engegada a primers de 2016.

Des del 2016 és autora de capçalera de la Biblioteca Joan Martorell Coca, de Roda de Berà.

L’any 2012 va autopublicar Viatges insòlits de viatgers abrandats, un recull de  disset contes, instal·lats entre la ficció i la realitat.

Ha publicat amb Terra Ignota Ediciones el llibre de contes Camins de pedra (2019).

I també amb Terra Ignota Ediciones, la trilogia de novel·la negra formada per Les cadenes subtils (2016), El silenci de Vallbona (2017) i La llum de l’impostor (2020).

u

Activitat

Presentació de llibre

Quan?

30 de setembre de 2022, 19 h

On?

Museu de la Vida Rural

p

Tarifa d'accés

Entrada lliure
j

Inscripcions

Sense inscripció prèvia

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!