El món rural ha canviat i canvia. És molt més divers, espontani i viu que la visió estereotipada que encara en perdura. Aquest llibre presenta una visió esperançadora del món rural que no s’enfronta amb la ciutat sinó que el dota de discurs propi. S’hi assenyalen també els principals reptes a què ens enfrontem al mateix temps que ens acostem a experiències reals i molt diverses que construeixen, en el dia a dia, el món rural del demà.

Si bé ens cal afrontar grans reptes de primer ordre que ens interpel·len col·lectivament, tenim el convenciment que vivim uns moments especialment interessants i encoratjadors. La il·lusió i les expectatives que ara mateix detectem al llarg i ample del nostre àmbit geogràfic superen a bastament les incerteses que hi puguem trobar. Per això ens hem decidit a treure a la llum una significativa mostra del que s’hi cou, una selecció d’experiències que s’acompanyen de reflexions temàtiques a cura d’especialistes que comparteixen amb nosaltres aquesta diagnosi.

«L’altre món rural» es presentarà el pròxim dissabte 19 de març a les 11.30 h. La presentació anirà a càrrec de Joan Nogué i Rosa Cerarols, coordinadors de l’obra.

Posteriorment, es farà una taula rodona amb Nogué, Cerarols, Gemma Carbó, Carme Ferrer i Saül Garreta. 

L’acte clourà amb la presentació de l’obra resultant del procés artístic vinculat a l’exposició «Arqueologies del paisatge» de l’artista INULA.

Editat per Tigre de Paper, aquest llibre presenta una visió esperançadora del món rural que no s’enfronta amb la ciutat sinó que el dota de discurs propi.

L’acte forma part del programa d’activitats paral·leles a l’exposició «Generació [Re]».

Per participar a l’acte cal fer reserva prèvia en línia o trucant al 977 87 05 76. Les places són limitades.

 

Amb textos de:

Enric Mendizàbal, Bernat Lladó, Gemma Estany, Isabel Salamaña, Mireia Baylina, Federica Ravera, Vanesa Freixa, Ricard Espelt, Òscar Gussinyé, Erika Zarate, Oriol Porcel, Sergi Saladié, Jordi de San Eugenio, Oriol Serrà (Associació Micropobles), Laia Batalla (Escola de Pastors i Pastores de Catalunya), Emma Soy i Sergi Nuss (Ramats de Foc), Associació de Dones del Món Rural, Col·lectiu Eixarcolant, Ajuntament de Rupià, Ton Lloret (Repoblem), Marta Lloret (Caçadora de Masies), Leandre Romeu (La Conca 5.1), Cinta Farnós i Judit Monclús (Diàspora Ebrenca), Júlia Viejobueno, Roser Oduber i Joan Vendrell (CACiS), Col·lectiu Konvent, Enriqueta Font, Spideralex, Kozzak (Calafou), Saül Garreta (Reviure Solanell), Marina Garcés, Itziar Gonzàlez, Roser Vernet (Centre Quim Soler), Lluís Llobet (CAN), Antoni Luna, Isabel Banal i Sara Boldú.

u

Activitat

Presentació de llibre

Quan?

19 de març de 2022, 11.30 h

On?

Museu de la Vida Rural

p

Tarifa d'accés

Entrada lliure
j

Inscripcions

En línia o al 977 870 576

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!