El Museu de la Vida Rural i la Universitat de Barcelona presenten el projecte de ciència ciutadana sobre riuades i emergències naturals Floodup Francolí amb l’objectiu de recopilar tota la informació sobre la riuada i l’experiència col·lectiva viscuda entorn de la riuada al Francolí del 22 d’octubre de 2019 i els esdeveniments posteriors.

La presentació de la iniciativa es farà en línia, des del canal de YouTube del Museu de la Vida Rural aquest divendres 17 d’abril a les 18.30 h.

Amb aquesta presentació es dona el tret de sortida a la primera fase de recollida d’informació i testimonis que s’allargarà fins al 31 de maig.

El debat presencial amb els participants i la presentació de resultats es farà a l’octubre de 2020 en el marc de l’aniversari de la riuada.

La presentació del projecte anirà a càrrec de Maria Carme Llasat, catedràtica de la Universitat de Barcelona i directora del grup GAMA, de Montserrat Llasat-Botija, investigadora de GAMA i responsable del projecte Floodup, i de Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural.

El Museu de la Vida Rural dona així continuïtat a la tasca endegada per la plataforma ciutadana Riuada Solidària i genera un espai de participació i generació de coneixement útil per a futures situacions d’emergència locals i globals.

En els darrers mesos, a la Conca de Barberà i arreu del planeta, estem vivint en contextos d’emergència continuada derivats en bona part de les crisis ecològiques i socials. Els equipaments com el Museu de la Vida Rural hem de contribuir a la cerca d’alternatives i construcció de futurs sostenibles incidint entre d’altres en la resiliència col·lectiva, és a dir, en la capacitat d’adaptar-se a situacions adverses i de fer-nos més savis i forts per fer front a l’adversitat en millors condicions.

En el passat, en el present i en el futur del món rural el coneixement col·lectiu, els sabers compartits i la xarxa de comunitat han estat fonamentals i aquest és l’objectiu de l’acció de ciència ciutadana que us proposem.

u

Activitat

Presentació del projecte

Quan?

Divendres 17 d’abril de 2020
18.30 h

p

Tarifa d'accés

Gratuït

Amb la col·laboració de:

Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes notícies sobre el Museu Vida Rural.

Subscribe

* indicates required

Si us plau, seleccioni si vol ser contactat pel Museu de la Vida Rural

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

T'hi has inscrit correctament!

Share This