Dissabte 26 de gener, a les 18 h, el museu acull la presentació del llibre El Porró. De Poblet a Nova York, de Josep Maria Rovira i Valls, editat per Cossetània Edicions. Una obra que va guanyar l’accèssit a la II Beca Maria Font de Carulla per incentivar la recerca etnològica i cultural 2016, convocada pel Museu de la Vida Rural i la Fundació Carulla. Presentarà l’acte Joan Rendé i Masdéu.

 

EL LLIBRE

Des dels seus orígens a Poblet, al segle XIV, fins a les grans col·leccions internacionals de vidre, com la del Corning Museum of Glass de Nova York, el porró ha estat la inspiració de poetes i literats, i d’artistes com Picasso, Miró i Matisse, a causa de la seva bellesa i excepcionalitat. Però és en plena època barroca (segle XVII) quan neix el porró, nodrit de formes elegants i seductores i dissenyat per beure vi a galet. Carlí i liberal, eròtic i educat, sumptuós i popular, amant del vi jove i bangejat pel sommelier, aquesta és la divertida història de l’atuell català més universal. 

 

L’AUTOR

Josep Maria Rovira i Valls (Cabra del Camp, 1958), entusiasta del vidre i la ceràmica popular, d’uns anys ençà s’ha dedicat a l’estudi del porró. La seva professió de publicitari l’ha dut a col·laborar en publicacions de diversos àmbits. És coautor de llibre com La cuina dels encants (2007), Monestirs reials a la Catalunya Nova (2008) i Enric Adserà Riba. 50 anys de trajectòria artística (2012).

És autor de la monografia Fra Jaume Gener, el gran il·lusionista de Santes Creus, i la seva relació amb Pere Daguí i Joan Bonllavi, publicada per l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus (2018). És el director de la revista Cultura i Paisatge de la Ruta del Cister, on ha publicat nombrosos articles des de l’any 2015 fins avui en dia.

 

u

Activitat

Presentació de llibre

26 de gener

A les 18 h

Sala d'actes

p

Tarifa d'accés

Gratuït
Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes notícies sobre el Museu Vida Rural.

Subscribe

* indicates required

Si us plau, seleccioni si vol ser contactat pel Museu de la Vida Rural

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

T'hi has inscrit correctament!

Share This