El projecte pilot Matrix CULTURA|2050 planteja articular la relació entre cultura, innovació i desenvolupament sostenible des d’iniciatives culturals i locals, proposant en un primer període la realització d’un pilot.

Aquest pilot ens ha de poder donar les claus i l’antecedent que ens permeti anar mostrant el rol de la cultura per als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 i al mateix temps focalitzar la pròpia sostenibilitat de la cultura.

La clau de treball és mostrar com iniciatives artístiques, culturals i locals poden transmetre les seves pràctiques i el seu coneixement, en primer lloc, a partir de l’ús dels mitjans de vídeo livestream i tecnologies connectades i, en segon lloc, des dels valors que aporten les diferents diversitats: biodiversitat, diversitat cultural, cronodiversitat (la relació de la societat amb la tecnologia i els diferents ritmes vitals) i diversitat lingüística.

El punt de partida per al pilot és el Jardí Etnobotànic del Museu de la Vida Rural, juntament amb la noció d’una futura “ultra-ciutat” que és al mateix temps rural, connectada, urbana, intel·ligent i biodiversa. Aquest tema evoca una reconfiguració potencial de la relació entre entorns urbans i rurals.

Matrix CULTURA|2050 és un projecte impulsat per l’associació cultural Livemedia i es desenvolupa al Museu de la Vida Rural, al Museu de la Garrotxa – Institut de Cultura d’Olot i al Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona.

A partir del 20 de novembre totes les activitats es restransmetran en directe des del compte de Twitter de Livemedia i des del compte del Museu de la Vida Rural. La presentació del projecte es farà el 16 de desembre de forma presencial i amb transmissió en directe des del canal de YouTube del Museu.

Matrix CULTURA|2050 rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

u

Activitat

Transmissions en directe i presentació del projecte

Quan?

Del 5 de novembre al 16 de desembre de 2020

On?

Museu de la Vida Rural
p

Tarifa d'accés

Gratuït

Programa de transmissions i presentació

Els ritmes del Jardí

Dissabte 14 de novembre a les 13 h

Retransmissió livestream a través del compte de Twitter de Livemedia.

El treball al Jardí Etnobotànic i a l’hort ecològic del Museu de la Vida Rural: plantant, sembrant, i les tasques de manteniment global del jardí, repassant les últimes plantacions, trencant la terra esquerdada, regant, etc. fins arribar a les plantes i les seves històries.

Recupera l’emissió

Els ritmes del Jardí

Divendres 20 de novembre a partir de les 12 h

Transmissió livestream des del Jardí Etnobotànic del Museu de la Vida Rural a través del compte de Twitter de Livemedia i del compte del Museu de la Vida Rural.

Una demostració de cistelleria amb l’Anna Sínia i dels materials que utilitza.

I continuem mostrant les tasques del Jardí Etnobotànic i de l’hort del Museu.

Recupera l’emissió (primera part)
Recupera l’emissió (segona part)

Els ritmes del Jardí i els paisatges culturals, naturals i rurals de la Conca de Barberà

Divendres 4 de desembre a partir de les 10 h

Transmissió livestream des del Jardí Etnobotànic del Museu de la Vida Rural i des del municipi de Senan a través del compte de Twitter de Livemedia i del compte del Museu de la Vida Rural.

La relació del Jardí Etnobotànic del Museu amb els ecosistemes naturals i rurals de la Conca de Barberà a partir d’una visita al municipi de Senan on existeixen ecosistemes específics i diversos que es reprodueixen al jardí etnobotànic del Museu: zones de matollar, bosc, marges de camp…

De 10.15 a 11.45 h: Els ritmes del Jardí

Seguiment de les tasques al jardí etnobotànic i a l’hort ecològic del Museu amb Els Corremarges i l’Aresta Cooperativa.

De 13 a 14 h: El bosc de Senan

Natacha Filippi (Els Corremarges) i Aina Bonet (Aresta Cooperativa) ens mostraran la diversitat de plantes del bosc de Senan i parlaran de les seves històries.

De 15 a 16 h: Viure el present a Senan: transformació rural i sostenible

Un recorregut per Senan amb la seva alcaldessa Carme Ferrer Cervelló que ens parlarà de la realitat de viure en un micropoble, vinculant la memòria col·lectiva a nivell de paisatge, vida rural i agricultura, amb els projectes que fan que el municipi pugui ser un exemple de transformació rural i sostenible en el context geogràfic i social de la Conca de Barberà.

Connecta’t i segueix-ho en directe

Pilot Matrix CULTURA|2050

Dimecres 16 de desembre de 17.30 a 19 h

Presentació de Matrix CULTURA|2050 i del pilot que es realitza al Museu de la Vida Rural amb la col·laboració d’Els Corremarges i l’Aresta Cooperativa. Taula de diàleg amb organitzacions convidades.

Acte presencial amb transmissió en directe des del canal de YouTube del Museu de la Vida Rural.

 

Connecta’t i segueix-ho en directe

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!

Share This