Patufet, on ets?
La feina de la pagesia i l’hortVisita guiada
Una aproximació a l’agricultura per als més petits.
Els contes ens fan somiar, ens fan descobrir nous mons… I quina millor manera per conèixer com treballaven els pagesos d’abans de la mà del Patufet? Un clàssic per als més petits que ens acompanyarà durant la visita al museu a través d’una representació participativa feta pels infants.
D’aquesta manera, investigarem d’on venia el que menjaven els nostres avis i besavis: el pa, el vi i l’oli, elements centrals de la nostra dieta mediterrània. Recuperant els valors imprescindibles que regien la seva feina: l’esforç, l’estalvi, la previsió, el no llençar res… I, sobretot, el fet de tenir cura de la terra.
I tal i com el Patufet es va amagar sota una col, nosaltres acabarem a l’hort ecològic del museu per veure com finalitza aquesta història i descobrir algun secret més.
Prendre consciència del llarg camí que segueix un aliment fins a arribar a nosaltres
Conèixer la feina al camp a través dels conreus de l’olivera, el blat i la vinya
Descobrir vivencialment un hort ecològic
Aprendre a respectar les plantes i éssers vius de l’hort
Durada
1,5 – 2 hores
Tarifa
3,90 € per alumne
Nivell
Educació Infantil, Cicle Inicial d’Eduació Primària, Educació Especial.
Disponibilitat
Durant tot el curs escolar
Grups
Gru-classe
Més informació i reserves
educacio@museuvidarural.cat
977 87 05 76
EDS
Competències referents a l’educació pel desenvolupament sostenible
- Competència de pensament sistèmic
- Competència d’anticipació
- Competència estratègica
- Competència de col·laboració
- Competència de pensament crític
- Competència d’autoconsciència
ODS
Objectius de Desenvolupament Sostenible
– Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició i promoure l’agricultura sostenible.
– Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom a totes les edats.
– Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.