Sabeu què són els ODS? Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible són el resultat d’un acord impulsat per Nacions Unides per unir els esforços de tota la humanitat. Aborden reptes globals com la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum o la producció.

Des del Museu de la Vida Rural hi hem reflexionat força i també hi volem contribuir. Per això us proposarem reptes i propostes interessants perquè els treballeu des de casa vostra. Veureu quantes coses podem fer!

CONTEN I DIUEN…

Per començar, us proposem que descobriu el conte de l’Erugueta goluda d’Eric Carle. Ella ens acompanyarà en aquesta aventura per descobrir els ODS. Us proposem buscar i llegir el conte o veure’l en aquest vídeo.

Fixeu-vos com menja. L’eruga després de menjar aliments de tots colors, es tanca per fer el capoll i es converteix en… A veure qui ho endevina! Nosaltres, igual que ella, anirem passant pels diferents colors dels ODS, els descobrirem tots i, quan acabem, segur que ens haurem transformat.

EL REPTE

Envieu-nos les vostres papallones. Podeu fer-les amb aquesta tècnica de collage tèxtil que ens proposa Eric Carle al seu web, amb papiroflèxia, dibuixos… Compartiu-les a les xarxes amb l’etiqueta #SOStenibilitatenJOC i podreu guanyar molts premis. Consulta les bases del sorteig

ET SONA?

Us proposem escoltar la cançó “Gusano mariposa” del grup Encanto al Alma i parlar amb la família sobre l’inspirador missatge de la seva lletra.

PER SABER-NE MÉS…

Si voleu aprofundir en els ODS, podeu venir a fer la visita ecocultural Som Terra! amb la família o el vostre centre educatiu.

També podeu veure aquest vídeo on, amb il·lustracions, s’expliquen més detalls dels 17 ODS.

Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes notícies sobre el Museu Vida Rural.

Subscribe

* indicates required

Si us plau, seleccioni si vol ser contactat pel Museu de la Vida Rural

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

T'hi has inscrit correctament!

Share This