Онлайн казино Вавада – это виртуальное азартное заведение, где каждый посетитель окунется в захватывающий мир азарта и фортуны. Регистрируйтесь и выигрывайте! z-library

Durant els últims cent anys el progrés econòmic i social del planeta ha anat lligat a una degradació del medi ambient que està provocant greus conseqüències com la contaminació de les aigües o la disminució de la fertilitat del sòl. Es preveu que si la població mundial arriba a 9.600 milions de persones l’any 2050, per mantenir l’estil de vida actual es necessitaran gairebé 3 planetes. És inimaginable, oi?

Per aquest motiu l’ODS 12 vol garantir diferents tipus de consum i producció sostenibles, que consisteixen en fonamentar un ús eficient dels recursos i de l’energia, la construcció d’infraestructures que no facin malbé el medi ambient i la millora de l’accés als serveis bàsics.

EL REPTE

Us proposem un seguit d’accions que podeu fer des de casa vostra.

Aquest repte forma part de SOStenibilitat en joc, un recurs interactiu amb reptes per a cada un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

EL MUSEU EN IMATGES!

Merceria a l’Espluga de Francolí

La truja i els porquets

L’embotidor

CONTEN I DIUEN…

La Bruixa Avorrida i les tres germanes visiten diversos països per descobrir com viuen i treballen la gent que participa en el procés de fabricació d’uns texans. Les acompanyeu en aquesta aventura? Busqueu el llibre Les Tres Bessones i la volta al món en 3 pantalons, de Roser Capdevila i Carles Capdevila, de l’Editorial Icaria, Intermón Oxfam i Cromosoma.

Us atreviu amb aquest repte? Busqueu les etiquetes dels pantalons que tingueu a l’armari i feu-nos arribar la llista dels llocs on s’han confeccionat. Venen de molt lluny? Compartiu les vostres respostes a les xarxes socials amb l’etiqueta #SOStenibilitatenjoc. El proper cop que necessitem una peça de roba, potser podríem tenir en compte les tres Cs: consumir menys, consumir sense comprar i comprar amb criteri.

CÀMERA, ACCIÓ!

Qui són els protagonistes del curt Idiots? Què els passa amb els mòbils i què representa el robot gris? Actualment, amb la tecnologia, ens trobem amb productes que canvien constantment i moltes vegades els comprem sense tenir-ne necessitat. Què passa al final de la història? Us convidem a inventar-vos un nou final inspirat en una producció i consum responsables.

VA D’ART!

Aquest article de Catorze.cat ens presenta l’artista Antoine Repessé. Mireu quines fotografies!

El fotògraf Antoine Repessé va estar quatre anys sense llençar les escombraries reciclables. Va arribar a acumular-ne 70 metres cúbics! 1.600 ampolles de llet, 4.800 rotllos de paper higiènic, 800 quilos de revistes… Ara ha creat el projecte fotogràfic #365 Unpacked, on mostra muntanyes d’escombraries per mostrar la bogeria del que arribem a consumir i la nostra falta de consciència i de compromís. Aquest projecte, entre abusos i excessos, ens mostra la necessitat de fer un consum més responsable i cuidar entre tots i totes una mica més el món.

ET SONA?

T’agrada la xocolata? Amb aquest musical tan divertit, Fairtrade International ens explica algunes coses que s’amaguen rere aquest producte deliciós. El trobareu a la nostra llista d’Spotify i en aquest vídeo:

Per això van crear aquesta marca. Fixa-t’hi bé perquè garanteix que els productes que la porten estan produïts de manera justa i per tant ajuden a reduir la pobresa dels països del Sud a través d’un comerç més responsable.

En aquest vídeo s’explica:

BONES PRÀCTIQUES

Ja sabeu que ens agrada molt oferir idees que ens ajudin a ser part de la solució. En el cas del consum i la producció responsables, n’hi ha tantes! Des de preguntar-nos si realment necessitem allò que estem a punt de comprar a escollir productors de proximitat fins a regalar la roba que no utilitzeu a altres persones que els pugui fer servei. Com sempre, us animem a ser creatius i fer de la sostenibilitat un estil de vida!

PER SABER-NE MÉS…

De nou, us proposem un nou capítol del Club Súper 3, aquesta vegada dedicat al consum i la producció responsables. La Joana Ariet us explicarà alguns dels reptes més importants que tenim en relació a aquest objectiu!

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!