El 20 de juliol de 2019 es commemoren 50 anys de l’arribada a la lluna. Per celebrar aquesta efemèride el Museu de la Vida Rural projectarà, durant les jornades del 20 i 21 de juliol, la peça audiovisual Moonlight a la sala del calidoscopi gegant del museu i es podrà veure en l’horari habitual d’obertura. 

Amb la instal·lació dimensional d’aquest audiovisual a la sala del calidoscopi, la peça es converteix en una experiència audiovisual única. 

Moonlight és un intent de captar l’estat d’ànim de la composició més coneguda de Claude Debussy, Clair de Lune. La peça es va publicar el 1905 com a tercer moviment de la Suite Bergamasque del compositor i, a diferència de les altres parts d’aquest treball, Clair és tranquil·la, contemplativa i lleugerament malenconiosa, evocant la sensació d’un solitari passeig per un jardí il·luminat per la llum de la lluna. 

Les imatges de Moonlight es composen, curiosament, sota la llum del sol al llarg de tot un dia lunar sobre l’orografia de la lluna. La llum revela el cràter de Copèrnic, per exemple, sota les ombres que s’allunyen durant l’alba lunar per, més endavant, ser cobert per la foscor a mesura que la nit guanya terreny. 

Les imatges, confeccionades per la NASA, provenen de la Lunar Reconnaissance Orbiter i estan produïdes pel Goddard Space Flight Center utilitzant un model 3D digital de la lluna construït a partir de mapes d’elevació global i mosaics d’imatges.

u

Activitat

Projecció especial en motiu dels 50 anys de l’arribada a la lluna

Quan?

20 i 21 de juliol

On?

Sala del calidoscopi
Museu de la Vida Rural
p

Tarifa d'accés

Inclòs amb l’entrada al museu

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!