Dijous 21 de juliol a les 18.30 h, Guillem Usandizaga i Jordi Quer presentaran el llibre Miserable miracle, editat per Edicions Poncianes.

Aquest és un dels actes de la desena edició del RUSC, el Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí.

«Aquest llibre és una exploració. A través dels mots, els signes i els dibuixos. El que s’hi explora és la Mescalina. El que aprenc, ho aprenc en el moment com un principiant. Així ho farà el lector. L’experiència del cànem té lloc tot seguit, i més tard la quarta experiència de la Mescalina, que serà decisiva. Igual que per a mi va ser una sorpresa, ho ha de ser per a qui em llegeix.»

Henri Michaux (1899–1984), artista belga, va conrear pintura, poesia i prosa en francès. Va convertir el viatge —tant el real com l’imaginari— en el tema central del seu art. Amb la mescalina, un alcaloide extret del cactus del peiot, experimentarà «la sensació profunda de mantenir una relació misteriosa amb tot, del més enllà, del sempre més, la sensació profunda de viure una vida extracorporal i fora del temps, de participar de l’Absolut, de l’Eternitat». Exploració d’un mateix, però sobretot exploració de la poesia.

Michaux marcà tota una generació de nous escriptors i creadors, també a Catalunya. Va ser íntim amic de l’escultor Apel·les Fenosa, que li dedicà un bust, i va influir Mercè Rodoreda en obres com La mort i la primavera i el recull Viatges i flors.

Miserable miracle serà presentat al Museu de la Vida Rural pel seu traductor al català, Guillem Usandizaga, i per l’editor Jordi Quer.

u

Activitat

Presentació de llibre

Quan?

21 de juliol de 2022, 18.30 h

On?

Museu de la Vida Rural
p

Tarifa d'accés

Gratuït

j

Inscripcions

Sense inscripció prèvia

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!