Dissabte 13 d’abril a les 12.30 h, el museu acull una jornada que comptarà amb l’activitat “Memòries líquides. Veus dels safareigs” de Rosa Vendrell i amb la presentació del treball “En defensa del safareig” de l’activista Na Pai.

En un acte de memòria històrica, Vendrell planteja una activitat intergeneracional i transversal que recull el testimoni oral i la història de moltes dones que no ha quedat escrita. Es tracta d’un acte d’homenatge i record a les tasques invisibilitzades i gens valorades de les dones en el manteniment de la salut i el benestar de les famílies en èpoques dures i sense comoditats. De fet, l’activitat compta amb lectures en veu alta, una mostra d’objectes relacionats amb el safareig i testimonis de dones que hi han rentat la roba, entre d’altres.

Per la seva banda, i en un acte de reivindicació, Na Pai defensarà, des d’una perspectiva antropològica i social, el safareig com una activitat de cohesió de la comunitat intentant treure així la connotació negativa al xafardeig, activitat que ell defensa com a intrínseca en l’ésser humà i com a forma de sociabilitat i contacte amb els altres.

Un viatge ple d’aventures, a través dels safareigs. Si teniu estris amb històries personals vinculades al safareig, us animem a portar-les!

u

Activitat

Xerrada i safareig

Dissabte 13 d'abril

12.30 h

Safareig de l'hort

p

Tarifa d'accés

Gratuït
Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes notícies sobre el Museu Vida Rural.

Subscribe

* indicates required

Si us plau, seleccioni si vol ser contactat pel Museu de la Vida Rural

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

T'hi has inscrit correctament!

Share This