
Per segon any consecutiu, el RUSC comptarà amb un segon recital amb les veus de cinc dones poetes com són Blanca Llum Vidal, Maria Callís Cabrera, Raquel Pena i Laia Carbonell; es clourà amb el concert d’Ivette Nadal.
Serà el dijous 4 d’agost a les 20 h als jardins del Museu de la Vida Rural en el marc de la desena edició del Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí.
La Guingueta del Museu estarà oberta i servirà menjar i beguda.
Activitat
Recital i concert
Quan?
On?
Tarifa d'accés
Acte amb taquilla inversa
Inscripcions
Sense inscripció prèvia
A L’ESCENARI

Blanca Llum Vidal (Barcelona, 1986)
Editora, poeta i traductora. Ha estudiat Treball Social, Filologia Catalana i té un màster en Pensament Contemporani (amb una tesina sobre la trobada entre el pensament de Blanchot i Lévinas). Treballa a la Zona Franca en un pis tutelat per a persones amb diversitat funcional. Ha traduït, amb Arnau Pons, El dolor de Marguerite Duras. Ha editat la poesia d’Àngel Guimerà, les cartes de l’exili de Mercè Rodoreda a Anna Murià i els contes de Víctor Català. Així mateix, s’ha encarregat de l’antologia de l’assaig feminista de Maria Aurèlia Capmany. Ha publicat vuit poemaris des del 2009 amb La cabra que hi havia fins a Amor a la brega (2018) i enguany ha escrit La princesa sou vos. Escriu regularment a la revista de cultura i política El Temps.

Maria Callís Cabrera (Girona, 1983)
Poeta i professora associada a la Universitat de Barcelona, on imparteix classes de Filologia catalana. Va guanyar el premi Carles Riba 2016 amb La ciutat cansada i els seus poemes han estat musicats per artistes com ara Manel, Sílvia Pérez Cruz, Clara Peya o Judit Neddermann. Va debutar en el món literari amb el poemari Jonàs (Galerada, 2004), amb el qual va guanyar el premi Amadeu Oller per a textos de joves poetes inèdits. Anys més tard va publicar La matinada clara (Accent, 2009). El 2011 va participar a l’obra col·lectiva Ningú no ens representa. Poetes emprenyats (Editorial Setzevents, 2011). Maria Cabrera ha participat en nombrosos recitals llegint poemes seus i d’altres autors i forma part de l’associació cultural que promou l’activisme musical The Indian Runners i de les formacions El pèsol feréstec i Vladivostok.

Raquel Pena Martínez (Barcelona, 1985)
Formada en Filosofia, participa en el volum conjunt El cuerpo eléctrico. Ruidos, espasmos y vibraciones en el capitalisme contemporáneo editat a Caja Negra. Coordina el Cafè Filosòfic Pensa, amb Sara Alier i Àngel Tamayo, amb qui desenvolupa un espai de diàleg entre pensament i ciutat. Ha exercit com a docent en instituts públics i ha impartit diversos seminaris de filosofia a la Fundació Universitària Martí l’Humà. Actualment col·labora amb Joana Dark, un projecte sonor que pretén reflexionar sobre les arrels rurals dels nostres costums. La breu història dels Estats Units és el retrat d’un imaginari exòtic que ha empeltat la nostra vivència cultural. Un poemari creat amb un llenguatge tallant i contundent, que teixeix una teranyina més enllà el somni americà i que reivindica una manera d’entendre el fet creatiu.

Laia Carbonell (Castellbisbal, 1986)
Poeta. Ha estudiat música al Conservatori Municipal de Terrassa, Periodisme i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona i el Màster en Comunicació i Cultura a la Universitat de Sevilla. Ha escrit el conte infantil La granota blava per a la Fundació ASPASIM, i ha coordinat l’autoedició del llibre coral A les vuit al Raval, sobre l’experiència del 15-M a Terrassa. Per Finlàndia (Galerada), va rebre el segon Premi de Poesia Joan Duch de Juneda i el Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits. El 2019 publica el poemari Nibrós que li permet guanyar el Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera. També ha sigut una de les responsables de programació de l’Horiginal, un dels espais de poesia dita a Barcelona.

Ivette Nadal (Granollers, 1988)
Cantautora i poeta catalana. Al llarg de la seva trajectòria ha presentat cinc treballs discogràfics i tres poemaris. Al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí presentarà el seu tercer llibre de poemes L’àngel i la infermesa del pensament, a més de cançons pròpies.
Nadal explora el món des de la «infermesa» –terme encunyat pel filòsof Josep Maria Esquirol referit a la fragilitat essencial. Però juntament amb la infermesa hi col·loca l’«àngel» que, amb la puresa i les ales de la bellesa, la imaginació i l’art, ens ajuda a moure’ns des d’aquesta indigència.