
El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla presenta l’exposició Jugar amb foc, coproduïda amb la Fundació Pau Costa.
La inauguració es durà a terme el divendres 14 de febrer a les 18.30 h i comptarà amb diferents actes.
Llum, escalf, progrés, festa… però també destrucció, guerra, mort. És el foc un aliat o una amenaça? El coneixem prou per poder-lo prevenir? I com afrontem el creixement del risc d’incendis provocat per l’escalfament global?
Jugar amb foc neix amb la voluntat d’aprofundir en l’ecologia del foc, generar coneixement i reflexionar sobre els incendis forestals, la gestió dels boscos i el canvi climàtic.
I ho farem des dels llenguatges artístics, amb obres de Joan Miró, Josep Guinovart, Chema Madoz, Joan Brossa, Núria Vila o Marta Pruna, entre molts d’altres.
L’acte d’inauguració comptarà amb un munt de sorpreses i serà el punt de partida d’un programa anual d’activitats culturals i una proposta educativa per la sostenibilitat.
El Museu de la Vida Rural i la Fundació Pau Costa
Amb aquesta exposició, el Museu de la Vida Rural i la Fundació Pau Costa sumen esforços per divulgar una problemàtica actual com són els grans incendis i la gestió del territori.
Jugar amb foc és la tercera exposició que produeix íntegrament el Museu de la Vida Rural després de l’aprovació d’un pla estratègic que situa l’educació cultural per la sostenibilitat en l’eix de les seves actuacions. D’altra banda, la Fundació Pau Costa és una plataforma que vol liderar un canvi profund en la percepció que la ciutadania té del foc a través de la divulgació de coneixements en l’ecologia del foc i en la gestió d’incendis forestals, des de l’àmbit tècnic i de recerca, posant-los a l’abast del món operatiu i de la societat en general.
La cultura i l’educació com a eines de transformació social
Jugar amb foc, que estarà oberta fins al 24 de gener de 2021, segueix els punts principals del decàleg Mutare: dona resposta a un repte social, situa el visitant al centre de la proposta i s’ha realitzat des d’una perspectiva artística i amb la participació dels principals agents del territori i de col·lectius socials locals. El decàleg Mutare és el resultat de la Jornada Mutare de cultura i transformació social i estableix els factors que incrementen el potencial transformador d’un projecte cultural.
Més informació pròximament a expofoc.cat

Activitat
Inauguració
Quan?
Divendres 14 de febrer de 2020
18.30 h