“Plàstic” és la segona gran exposició que produeix el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla després de la nova etapa iniciada el 2018 i una vegada finalitzada “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”. La inauguració de l’exposició es celebrarà divendres 15 de febrer, a les 19 h.

En l’acte d’inauguració intervindran el president de la Fundació Carulla, Nicolau Brossa, la directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, i la comissaria de l’exposició, Núria Vila.

Seguidament, Núria Vila realitzarà una visita comentada a l’exposició per a tots els assistents, amb la intervenció de Basurama, un dels 20 participants, entre col·lectius i artistes nacionals i internacionals, que formen part de la mostra.

Durant la jornada d’inauguració, també es podran veure les intervencions de l’artista alemanya Ida-Marie Corell i l’especialista en food design, Elsa Yranzo. L’artista crearà al llarg de la jornada un vestit amb bosses de plàstic que també acabarà formant part de l’exposició i Elsa Yranzo oferirà una experiència gastronòmica amb elements plàstics que no deixarà ningú indiferent.

  

UNA EXPOSICIÓ PER CONÈIXER EL PLÀSTIC I REFLEXIONAR-NE

L’exposició “Plàstic” vol generar reflexió i debat, a través de les arts visuals, entorn un dels materials que més han canviat les nostres vides. L’objectiu és interpel·lar al visitant i fomentar la reflexió sobre la sostenibilitat a través de diferents llenguatges i propostes artístiques. El projecte convida a explorar la història del plàstic i a reflexionar sobre l’ús que en fem avui.

L’exposició compta amb la participació del col·lectiu Basurama, dedicat a la investigació, creació i producció cultural, i del col·lectiu Domestic Data Streamers, enfocat al desenvolupament de nous mètodes d’interpretació de dades. Aquests col·lectius, juntament amb divuit artistes joves, locals i internacionals del món de l’art, la ciència, el disseny, el cinema, la filosofia i l’educació, participen en la nova exposició produïda pel Museu de la Vida Rural amb el comissionat de la dissenyadora i directora d’art, Núria Vila.

La mostra presenta el plàstic com un invent genial que pot esdevenir pervers, reunint objectes, fotografies, vídeos i instal·lacions artístiques entorn aquest material que interpel·len i pregunten constantment: “Tu, com ho veus?”

 

LA CULTURA I L’EDUCACIÓ COM A EINES DE TRANSFORMACIÓ SOCIAL

“Plàstic”, que estarà oberta fins el 20 d’octubre de 2019, segueix els punts principals del decàleg Mutare: dona resposta a un repte social, l’ús del plàstic, situa el visitant al centre de la proposta i s’ha realitzat des d’una perspectiva artística i amb la participació dels principals agents del territori i de col·lectius socials locals. El decàleg Mutare és el resultat de la Jornada Mutare de cultura i transformació social i estableix els factors que incrementen el potencial transformador d’un projecte cultural.

Aquesta exposició, l’entrada de la qual es podrà pagar amb plàstic, també anirà acompanyada d’una proposta educativa i serà l’eix central de tot un seguit d’activitats paral·leles, que constaran de debats, cinefòrums, concerts i visites participatives. “Plàstic” respon a la visió de la Fundació Carulla i del Museu de la Vida Rural orientada a promoure la cultura i l’educació com a eines de transformació social.

Més informació a: www.expoplastic.cat
u

Inauguració

Exposició temporal

15 de febrer

19 h

Sala Lluís Carulla

p

Tarifa d'accés

Gratuït
Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes notícies sobre el Museu Vida Rural.

Subscribe

* indicates required

Si us plau, seleccioni si vol ser contactat pel Museu de la Vida Rural

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

T'hi has inscrit correctament!

Share This