La novena edició del RUSC, el Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí, tancarà amb una vetllada que comptarà amb les intervencions de Juana Dolores, Maria Sevilla, Dolors Miquel, Anna Gas i Ivette Nadal, que ens portarà l’espectacle «L’àngel i la infermesa del pensament».

Serà el pròxim 5 d’agost a les 20 h al Museu de la Vida Rural.

La Guingueta del Museu estarà oberta i servirà menjar i beguda. 

El desenvolupament de l’acte es realitzarà atenent als protocols de seguretat i prevenció adoptats per l’organització davant de la COVID-19. És per aquest motiu que per participar-hi cal fer reserva prèvia en línia o trucant al 977 87 05 76. Les places són limitades.

u

Activitat

Recital

Quan?

5 d’agost de 2021, 20 h

On?

Museu de la Vida Rural
p

Tarifa d'accés

Gratuït

j

Inscripcions

En línia o al 977 870 576

A L’ESCENARI

Juana Dolores (El Prat de Llobregat, 1992)

Actriu i escriptora catalana, guanyadora de la 56a edició del Premi Amadeu Oller de poesia amb la seva obra «Bijuteria». Creadora de l’espectacle «# JUANA DOLORES # * Massa diva per a un moviment assembleari *» i l’obra de videoart «Limpieza», que va ser part de l’exposició virtual «confinART» de la Fundació Guillem Viladot. És també una de les impulsores de «Poesia viral», un projecte artístic en línia amb voluntat de polititzar poèticament el malestar arran de la crisi provocada per la COVID-19.

Maria Sevilla Paris (Badalona, 1990)

Escriptora i docent catalana que imparteix com a professora associada a la Universitat de Barcelona. Des de gener de 2019 és, junt amb les poetes Laia Carbonell i Raquel Santanera, una de les tres programadores del cicle de poesia de l’Horiginal. També és autora, junt amb el músic i matemàtic Joan Martínez, d’algunes accions de poesia sonora.

Dolors Miquel (Lleida, 1960)

Poeta, pensadora, ecologista, animalista, independentista, rapsoda i traductora ocasional. Va néixer, en plena dictadura franquista, en una ciutat amb riu, vora un turó on niaven cigonyes i altres aus. Ha publicat llibres de poemes com Gitana roc (2000), Mos de gat (2002), Aioç (2004), Missa pagesa (2006), La dona que mirava la tele (2010), El guant de plàstic rosa (2017) i Ictiosaure (2019). Ha escrit també narracions i teatre, gènere en el qual està ara treballant.

Anna Gas Serra (Barcelona, 1996)

Poeta catalana. Va començar a escriure contes quan tenia setze anys, però ho va anar deixant de banda per dedicar-se a la poesia, s’hi «sentia més còmode». El resultat: dos poemaris publicats i premiats –Crossa d’aigua (Editorial Fonoll, 2017; 18è Premi de Poesia Joan Duch per a Joves Escriptors) i Llengua d’àntrax (Edicions del Buc, 2019; Premi Josep Maria Llompart dels XXXVII Premis Cavall Verd). No va ser fins fa un parell d’anys que va tornar a escriure narrativa curta. «L’escriptura m’esgotava i necessitava deixar reposar els textos i el cervell», reconeix, «soc molt exigent amb mi mateixa». És difícil valorar l’exigència des de fora d’un mateix, però sí que se’n poden valorar els fruits. I el fruit d’aquest llarg procés de composició, entre 2015 i 2020, és El pèndol (Proa, 2021), flamant Premi Mercè Rodoreda de Contes i Narracions.

Ivette Nadal (Granollers, 1988)

Cantautora i poeta catalana. Fins al 2020 ha publicat quatre discs i tres poemaris. Al Museu de la Vida Rural ens presentarà L’àngel i la infermesa del pensament.

Nadal explora el món des de la «infermesa» –terme encunyat pel filòsof Josep Maria Esquirol referit a la fragilitat essencial. Però juntament amb la infermesa hi col·loca l’«àngel» que, amb la puresa i les ales de la bellesa, la imaginació i l’art, ens ajuda a moure’ns des d’aquesta indigència.

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!