Del 6 al 8 de maig de 2022, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí organitza la segona edició d’Espais Vius d’Art, una iniciativa de dinamització local, artística i cultural que obre les portes dels locals comercials en desús amb propostes artístiques i mostres d’artesania.

El municipi convertirà els aparadors i locals comercials sense activitat en galeries d’artistes i artesans. El projecte compta amb la implicació d’artesans de la comarca i dels tallers d’artesans en actiu. Aquesta proposta també vindrà acompanyada d’un programació cultural en diversos espais del municipi, entre ells el Museu de la Vida Rural, que serà l’escenari de dues propostes i organitzador d’una de les intervencions artístiques que es podran trobar en un dels locals comercials.

Aquí pots consultar el programa d’actes complet de l’EVART22.

Actes que acull o organitza el Museu de la Vida Rural en el marc de l’EVART 2022

Vanishing Act

Jordi Vidal
Fotografia i dansa

Hi ha bellesa en el dolor?
Vanishing Act és un projecte del fotògraf Jordi Vidal que indaga en l’expressió dels sentiments més íntims i personals. Moments en els que desapareixem, perquè no tenim ganes de ser vistos, perquè necessitem tancar-nos en la nostra intimitat, lluny de cap obligació d’aparentar res, submergits en la nostra fragilitat, lluitant contra la tristesa o la soledat, intentant salvar naufragis, però sabent que hem d’acabar aixecant-nos per començar de nou.

La part del projecte que es presenta a l’MVR consisteix en una coreografia en viu que dialoga amb una peça audiovisual. Una ballarina interactua amb diferents imatges fotogràfiques que es van succeint al llarg d’una projecció.

Al Museu de la Vida Rural
Carretera de Montblanc, 35
Horari:
Dissabte 7 de maig, a les 11.30 h (inauguració) i a les 18 h
Diumenge 8 de maig, a les 11.30 h

Entrada lliure, sense reserva prèvia

Direcció i fotografia: Jordi Vidal
Dansa: Viviana Escalé
Música original: Toni Costa i Lisa Bause
Durada: 12′
Idioma: català

Visita dinamitzada a «Generació [Re]»

Museu de la Vida Rural
Visita dinamitzada

Amb l’acompanyament d’una educadora, la visita a la nova exposició temporal del Museu, «Generació [Re]», es basa en les dinàmiques grupals, el contacte amb les arts, els materials d’acompanyament etnològics així com la reflexió individual i col·lectiva per fer un recorregut per l’exposició i acabar descobrint diferents iniciatives inspiradores que donen resposta a reptes actuals com el despoblament rural o la crisi causada per la COVID-19.

Al Museu de la Vida Rural
Carretera de Montblanc, 35
Hora de l’acte: Dissabte 7 de maig, a les 17 h

Requereix inscripció prèvia
+info i inscripcions

Projecció de «Foc»

Museu de la Vida Rural i Fundació Pau Costa
Instal·lació artística

Inclosa en l’exposició Jugar amb foc, aquesta instal·lació artística que trobareu a l’antiga sabateria de Cal Guissona, és una videocreació de Lucas Hope i Kevin Sake sobre la percepció relativa del foc que tenim els humans a través d’una conversa visual entre dansa contemporània i imatges d’arxiu cercant els diferents angles de percepció del foc.

«Provocar, encendre, inflamar» són tres elements relacionats amb la prèvia del foc, allò que s’esdevé just abans de la combustió. Allò que el farà inevitable. A través de la seva agressivitat primària, el foc ens mostra la seva altra cara, la seva sensibilitat.

«De la violència s’esdevé allò més sensual», l’encesa violenta, aquell moment on apareix la ignició i una flama impulsiva provoca una reacció amb resultats múltiples, no necessàriament negatius tots.

Una ignició que podria ser executada pel llamp, també violent, incontrolat, una sensació que s’extrapola a un cos en contorsió i ignició que a poc a poc es va apoderant de tot el lloc, i es mou en expansió; l’incendi creix, descontrolat, una dansa ambigua que és alhora visceral i sinuosa, que destrueix i crea.

A l’antiga sabateria de Cal Guissona
Carrer Lluís Carulla, 1
Horari: Dissabte 7 i diumenge 8 de maig, matí i tarda

Entrada lliure, sense reserva prèvia

Direcció de fotografia i postproducció: Lucas Hope
Direcció d’art, música i so: Kevin Sake
Dansa: Paula Pardo Celaya
Vestuari: Júlia Puig

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!