Del 16 al 18 d’abril de 2021, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí organitza Espais Vius d’Art, una iniciativa de dinamització local, artística i cultural que obre les portes dels locals comercials en desús amb propostes artístiques i mostres d’artesania.

El municipi convertirà els aparadors i locals comercials sense activitat en galeries d’artistes i artesans. El projecte compta amb la implicació d’artesans de la comarca i dels tallers d’artesans en actiu. Aquesta proposta també vindrà acompanyada d’un programació cultural en diversos espais del municipi, entre ells el Museu de la Vida Rural, que serà l’escenari de dues propostes i organitzador d’una de les intervencions artístiques que es podran trobar en un dels locals comercials.

Aquí pots consultar el programa d’actes complet de l’#EVART21.

Actes que acull o organitza el Museu de la Vida Rural en el marc de l’#EVART21

Quarto Fosc

Pau Romero Vergara
Exposició d’art contemporani

Al “Quarto fosc” del Museu de la Vida Rural l’artista ens proposa un diàleg entre pintura i instal·lació artística.

Els temes afrontats en l’exposició seran entorn de la resiliència a nivell social, la sostenibilitat i la natura, posant el punt focal en imatges de pinzellades matèriques. Un espai on l’espectador serà el protagonista de l’experiència.

Al Museu de la Vida Rural
Carretera de Montblanc, 35
Horari: Divendres i dissabte, de 10.30 a 18.30 h. Diumenge, de 10.30 a 14 h.

Entrada lliure, sense reserva prèvia

Quan tot desapareix

Escola de dansa de l’Espluga de Francolí
Presentació de la videodansa

L’Escola de Dansa del Casal presenta la videodansa solidària en la que es recorda la riuada de l’octubre de 2019 al Francolí. Hi han participat els 63 alumnes de la disciplina de dansa contemporània de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga de Francolí. Un audio visual produït per DansPXL, amb coreografia de Jèssica Estadella, directora de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga i composició musical de Jordi Cartañà.

Al Museu de la Vida Rural
Carretera de Montblanc, 35
Hora de l’acte: Diumenge a les 12 h i a les 17 h.

Requereix inscripció prèvia
+info i inscripcions

Ramats de foc

Museu de la Vida Rural i Fundació Pau Costa
Instal·lació artística

Sorgida de l’exposició Jugar amb foc, aquesta instal·lació artística que trobareu a l’antiga carnisseria de Cal Mariquinyo, és una intervenció que presenta un microdocumental d’Albert Grinyó i Arnau Martínez produït per l’MVR sobre el projecte Ramats de foc, una iniciativa de la Fundació Pau Costa que conjuga diverses accions com són una explotació ramadera sostenible, l’alimentació de qualitat i la gestió forestal com a elements de prevenció indirecta d’incendis forestals de gran magnitud. El documental es contraposada amb quatre imatges de gran format del fotògraf Jordi Font Recasens.

A l’antiga carnisseria de Cal Mariquinyo
Carrer Torres Jordi, 13
Horari: Tot el cap de setmana, matí i tarda

Entrada lliure, sense reserva prèvia

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!