Entre Mans, de Laia de Ahumada i Maria Rosa Vidal, és un llibre d’entrevistes a catorze dones pageses al capdavant de petites explotacions de caire familiar, amb maneig tradicional i agroecològic, que agafen el  relleu d’una pagesia a la qual costa d’acceptar que les dones, tants anys invisibilitzades, puguin ser el seu futur. Un futur ple de reptes perquè d’aquí a uns anys potser ja no hi haurà prou terra ni prou pagesia per alimentar-nos.

Les dones entrevistades ho saben i, malgrat les dificultats, no es resignen a acceptar la situació, són dones tossudes i ens expliquen com fan anar les mans per tenir cura, no només de la terra, sinó de la vida. Entre Mans és un llibre il·lustrat, on la imatge és tan valuosa com la paraula, perquè mostra l’essència de cada persona entrevistada, dibuixada en cada mà. 

La presentació del llibre, escrit per Laia de Ahumada, il·lustrat per Maria Rosa Vidal i editat per Anem Editors, es farà el pròxim divendres 4 de febrer a les 18 h al Museu de la Vida Rural i anirà a càrrec de Catalina Gayà, doctora en comunicació i professora Lectora Serra Hunter de la Universitat Autònoma de Barcelona, que entrevistarà a l’autora i a l’il·lustradora del llibre així com a Pili Sanmartín i Dolors Català, dues de les protagonistes del llibre. 

El desenvolupament de l’acte es realitzarà atenent als protocols de seguretat i prevenció adoptats per l’organització davant de la COVID-19. És per aquest motiu que per participar-hi cal fer reserva prèvia en línia o trucant al 977 87 05 76. Les places són limitades.

Les autores

Laia de Ahumada  (Barcelona, 1957), és doctora en filologia catalana i escriptora. És impulsora de les associacions Centre Obert Heura i Terra Franca. Ha publicat més d’una quinzena de llibres de diferents temàtiques i gèneres, alguns dels quals han estat traduïts a diverses llengües. Darrerament, s’ha especialitzat en llibres d’entrevistes a persones vinculades al món de l’espiritualitat, la cultura i la pagesia. Lligada a la Cerdanya des de ben menuda, és una enamorada del seus paisatge i la seva gent. 

Maria Rosa Vidal Tosas (Barcelona, 1959), és una artista que realitzà estudis d’interiorisme a l’Escola d’Arts i Oficis. S’introdueix en el món de la pintura de la mà dels pintors Badia Camps, Rafael Cortiella, Glòria Muñoz i Regina Giménez. Fa cursos de gravat en els tallers de Núria Duran i Roser Sales. Té obres a Espanya, Portugal, Japó, Estats Units i Anglaterra. Ha exposat en galeries d’arreu de la península, en algunes de les quals hi té obres en permanència. De família pagesa cerdana, continua vinculada al territori i a la seva memòria. 

 

u

Activitat

Presentació de llibre

Quan?

4 de febrer de 2022, 18 h

On?

Museu de la Vida Rural
p

Tarifa d'accés

Entrada lliure

j

Inscripcions

En línia o al 977 870 576

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!