Durant les darreres dècades, la progressió de les zones il·luminades artificialment, no només en entorns urbans sinó també ja en zones rurals, ha anat afectant la qualitat de la foscor nocturna fins al fet de resultar un seriós problema de contaminació que no només afecta a nivell d’observació astronòmica, sinó que repercuteix negativament en els ecosistemes, l’orientació de la fauna i fins i tot en els ritmes vitals de les persones. Per analitzar aquesta realitat el Museu de la Vida Rural i Astroprades organitzen una jornada de debat i d’observació astronòmica entorn de la contaminació lumínica i del concepte “cel fosc”. La jornada comptarà amb tres parts.  

 

PROGRAMA D’ACTES

19.30 h | Taula rodona: “El cel fosc: contaminació lumínica i observació astronòmica”
Amb Joan Anton Català, divulgador científic i màster en astrofísica, Sergi Paricio, cap del Servei de Prevenció de la contaminació lumínica de la Generalitat de Catalunya, Joan Pons, ambientòleg especialista en dret ambiental, David Iturria, director del Parc Natural de la Serra del Montsant, Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, Eulàlia Bosch, professora de filosofia, creadora de programes que connecten les arts i l’educació, i Aleix Roig, impulsor del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, membre d’Astroprades i divulgador científic. L’activitat és oberta a tots els públics i gratuïta.
 

 

20.45 h | “Imatges nocturnes de les Muntanyes de Prades i el Montsant”, presentació del II Concurs de Fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant i IV Concurs de fotografia del Montsant
Amb la projecció d’imatges nocturnes entre les quals les imatges finalistes i guanyadores del concurs del 2018. Al finalitzar hi haurà un petit refrigeri. L’activitat és oberta a tots els públics i gratuïta. 

 

21.30 – 23 h | Taller d’observació amb telescopis “La Lluna, la companya desconeguda, i Júpiter, el rei del Sistema Solar”
A càrrec d’Astroprades, a la coberta enjardinada de la Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural. Activitat amb reserva prèvia, cal fer la reserva al telèfon 977 870 576 o a info@museuvidarural.cat.

 

u

Activitat

Jornada de vespre-nit

Quan?

De 19.30 a 23 h

On?

Museu de la Vida Rural
p

Tarifa d'accés

Totes les activitats són gratuïtes, excepte el taller d’observació que té un preu de 5 € per als adults i de 3 € per als menors de 18 anys
j

Inscripcions

Només el taller requereix inscripció prèvia. Places limitades

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!