1 min 37 secs Compartir

Acció

Matrix Cultura|2050

Museu Terra

29 d’octubre de 2021

El projecte MATRIX CULTURA 2050 és una iniciativa de Livemedia que planteja articular la relació entre cultura, innovació i desenvolupament sostenible des d’iniciatives culturals i locals.

A partir de l’ús de les tecnologies de vídeo livestream, MATRIX CULTURA 2050 planteja com iniciatives artístiques, culturals i locals poden transmetre les seves pràctiques i coneixements amb l’articulació entre culturainnovació i ciència; les diferents diversitats: la  biodiversitat, la diversitat cultural, la cronodiversitat (la relació de la societat amb la tecnologia i els seus diferents ritmes vitals) i la diversitat lingüística; i el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Des d’octubre 2020 fins setembre 2021, es porta a terme un pilot del projecte amb el Museu de la Vida Rural que permet entendre el flux de treball dissenyat. Aquest flux de treball l’iniciem amb un programa de transmissions live online des del jardí etnobotànic del Museu i altres entorns de la Conca de Barberà fins arribar a la creació de l’assaig audiovisual Els ritmes del Jardí. Comptem amb la col·laboració d’Els Corremarges, Anna Sínia-Terra de Mans i Cooperativa Aresta.

Tot el procés està recollit a la crònica escrita per Maria Escobedo i Andrew Colquhoun de Livemedia, amb imatges i enllaços a tota la documentació generada, incloent vídeos i posts de lectura llarga publicats.

A més, aquí podeu llegir la relatoria de la taula rodona feta al Museu de la Vida Rural sobre El relat de la cultura i els ODS, amb una predominança de la transcripció de les veus participants.

MATRIX CULTURA 2050 és un projecte impulsat per l’associació cultural Livemedia i es desenvolupa al Museu de la Vida Rural, al Museu de la Garrotxa [canvi enllaç] a Olot, i al Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona.

L’itinerari del projecte es pot seguir aquí.

Amb el suport de

Relacionats