44 min Compartir

Acció | ODS 15. Vida terrestre

Conferència | Biomassa, un combustible de proximitat

Museu de la Vida Rural

Vídeo complet de la conferència “Biomassa, un combustible de proximitat”, organitzada per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí al Museu de la Vida Rural.

A càrrec de Gerard Alcoverro, tècnic del Grup d’Aprofitaments Fusters i Biomassa del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. Presentació a càrrec d’Andreu Campdepadrós, expert en silvicultura.

Actualment existeixen diversos reptes inaudibles que ens obliguen a pensar quin futur volem. La biomassa ens permet obrir camins de reflexió sobre les fonts d’energia, el seu consum, la gestió dels boscos i la lluita contra el foc.

Temps enrere, amb uns nivells menors de despesa energètica, es podien consumir combustibles d’origen vegetal. L’acció humana i la ramaderia permetien disposar de boscos nets i amb condicions òptimes per extreure’n recursos. En l’actualitat, la desaparició de les formes de vida tradicionals, la despoblació de les zones rurals i l’abandonament de la biomassa com a font energètica han fet palès el deteriorament dels boscos, fet que suposa un major risc d’incendis. Pot la tecnologia d’avui en dia millorar les formes tradicionals de gestió i plantejar una alternativa cap a un model més sostenible? Una mirada al passat ens pot ajudar a construir un projecte de futur millor?

Enregistrat a la Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural – Fundació Carulla.

Conferència

25 de gener de 2020

Museu de la Vida Rural – Fundació Carulla

Relacionats