El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí es torna a sumar a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb un programa d’actes que s’allargarà fins a la una de la matinada amb activitats pensades per a tots els públics.

Les portes del museu seran obertes per a tothom de 10.30 a 1 de la matinada. A més, totes les activitats programades seran gratuïtes. Bona part del programa gira al voltant de l’exposició temporal “Plàstic”, una mostra comissariada per Núria Vila que compta amb la participació d’una vintena d’artistes locals i internacionals i reuneix objectes, fotografies, vídeos i instal·lacions artístiques entorn del plàstic que interpel·len i pregunten constantment al visitant: “Tu, com ho veus?“. 

A dos quarts de dotze del matí, començarà el taller familiar de reciclatge creatiu Donem vida al plàstic a l’hort del museu. Un taller participatiu, a càrrec de l’Aresta Educació, on repassarem els nostres hàbits per disminuir el consum d’aquest material. Després, ens centrarem en la reutilizació d’envasos de plàstic com a torretes per fer planter de verdures de temporada i proximitat i esqueixos de plantes medicinals. 

A dos quarts d’una del migdia, es realitzarà una visita comentada a l’exposició “Plàstic”, amb Núria Vila, comissària de l’exposició. 

les cinc de la tarda, començarà una sessió de cinefòrum al voltant de la pel·lícula documental Out of Plastic, dirigida per Line Hadsbjerg. El documental, que explora les profunditats del mar mediterrani, ofereix un espai per a la reflexió entorn de l’impacte del plàstic en les nostres vides i en l’entorn natural i mostra la necessitat de respondre a l’amenaça de la contaminació plàstica. 

A les sis de la tarda, es representarà l’espectacle infantil Pomelo, un elefantet rosa amb ulls molt oberts!, de Judit Farrés. Un intens viatge a través de les experiències i els sentiments d’aquest petit elefant rosa. Amb el seu domini escènic, la Judit regala als nens una experiència divertida, i alhora edificant, entrellaçant narració i música amb les il·lustracions que es projecten sobre una
lona que flota dins d’un hort de fusta.

A les set de la tarda, es realitzarà una visita dinamitzada per a famílies a l’exposició “Plàstic”, a càrrec de Còdol Educació. Aquesta visita es repetirà a dos quarts de deu de la nit.

A les vuit del vespre, Núria Vila, oferirà una nova visita comentada a l’exposició temporal

A les deu de la nit començarà, al jardí del museu, el concert de Koko-jean & The Tonics, amb un repertori que combina soul, blues y rock dels anys 50 amb toc de funk. 

A més, a partir de les sis de la tarda, s’habilitarà un espai gastronòmic que comptarà amb food truck i un espai on s’oferiran vins DO Conca de Barberà i cerveses artesanes.

Durant tot el dia podreu veure la instal·lació artística de Basurama per a “Plàstic”, el Laboratori de transferència de la memòria, en el espais exteriors del museu.

 

u

DIM 2019

Dia i Nit dels Museus

18 de maig

De 10.30 a 1 de la matinada

Diversos espais

Museu de la Vida Rural
p

Tarifa d'accés

Totes les activitats són gratuïtes
j

Inscripcions

Els tallers i les visites comentades requereixen inscripció prèvia

PROGRAMA D’ACTES

10.30 a 1 h. Portes obertes al museu

11.30 h. Donem vida al plàstic. Taller familiar de reciclatge creatiu

12.30 h. Visita comentada a l’exposició “Plàstic” amb Núria Vila, comissària de l’exposició

17 h. Cinefòrum amb la projecció del documental “Out of Plastic”

18 h. Espectacle infantil Pomelo”

18.30 h. Programa especial de l’Espluga FM Ràdio. Tertúlia organitzada amb l’Espluga Audiovisual

19 h. Visita dinamitzada per a famílies a l’exposició “Plàstic”

20 h. Visita comentada a l’exposició “Plàstic” amb Núria Vila, comissària de l’exposició

21.30 h. Visita dinamitzada a l’exposició “Plàstic”

22 h. Concert de Koko-jean & The Tonics

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!