El Curs d’elaboració de massa mare i pa amb el mètode Respectus Panis, és el segon curs de temporada 2023 que organitza el Museu de la Vida Rural. El curs anirà a càrrec del forner Gerard Griñó i es farà el divendres 10 i dissabte 11 de febrer

El curs té una durada de 8 hores i l’horari serà divendres de 18 a 20 h i dissabte d’11 a 14 h i de 16 a 19 h.

L’objectiu del curs, de dos dies de durada, és aprendre a realitzar una preparació de massa mare i a tenir-la activa. Els participants aprendran el mètode Respectus Panis d’elaboració de pa mitjançant una panificació lenta, sense additius i sense la utilització de pastadores ni càmeres de fermentació industrials. Es tracta d’un curs totalment pràctic.

El curs està dirigit a tothom qui li agradi aprendre, cuinar, experimentar i descobrir i no es necessita cap coneixement previ per poder realitzar-lo. Els alumnes hauran de portar un tupper o un pot de vidre d’un litre de capacitat que tanqui hermèticament.

Aquest curs forma part del programa de formació Back to basics del Museu de la Vida Rural per a aquest 2023, en què cada mes s’oferirà un nou curs, excepte al juliol i a l’agost.

 

INSCRIPCIONS

El curs té un preu de 60 € per persona. Per realitzar la inscripció cal fer reserva prèvia, que es pot fer en línia, per telèfon trucant al 977 870 576 o presencialment al Museu.

Per completar la inscripció, cal realitzar el pagament del curs per avançat mitjançant transferència bancària al número de compte que us indicarem una vegada hagueu emplenat el formulari d’inscripció.

Les places són limitades.

 

Gerard Griñó, forner de Cal Tullet

Gerard Griñó regenta el forn de pa Cal Tullet de l’Espluga de Francolí on des de fa més de 100 anys fan pa i coques. Forner d’ofici des de l’any 1994, el 2019 va cursar el primer màster en fleca artesana d’excel·lència a la Baking School Barcelona de Sabadell, a càrrec del prestigiós forner francès Yohan Ferran. Després va continuar els seus estudis amb diversos màsters amb Toni Vera, Carles Costa, Arturo Blanco, Xavier Barriga, Àngel Zamora i a l’escola del gremi de forners de la ciutat de Barcelona. 

Forner de tercera generació, juntament amb el seu germà gran, les seves especialitats de tota la vida són les coques de ceba i d’espinacs així com les de forner i les de brioix i també el pa de pagès i les barres.

Cal Tullet ha rebut el reconeixement a la continuïtat de la Cambra de Comerç de Reus i del gremi de la província de Tarragona al mèrit professional. 

u

Activitat

Curs de formació bàsica destinat a adults

Quan?

10 i 11 de febrer de 2023
Divendres, de 18 a 20 h
Dissabte, d’11 a 14 h i de 16 a 19 h

On?

Museu de la Vida Rural

p

Preu inscripció

60 €
j

Inscripcions

En línia, al 977 870 576 o presencialment

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!