El Museu de la Vida Rural i els clubs de lectura de les biblioteques públiques Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí i Conangla i Fontanilles de Montblanc, organitzen un debat al voltant de l’obra Homes i ratolins de John Steinbeck.

Homes i ratolins (Of Mice and Men, 1937) narra la història tràgica de dos ranxers que viatgen per Califòrnia en busca de feina durant la Gran depressió a l’època del Dust Bowl. Els dos protagonistes de la novel·la, George i Lennie, transcorren envoltats d’un patètic fracàs que evidencia la fragilitat dels seus somnis i el miratge de la terra promesa descobrint l’amarga soledat en que molts migrants del Dust Bowl es trobaven en la seva fugida endavant.

La sessió de debat de la novel·la es realitzarà el dilluns 29 d’octubre a les 18.30 h a la sala Lluís Carulla del Museu de la Vida Rural que actualment presenta l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”. Serà conduïda per les bibliotecàries Núria Estadella i Maria de la Serra Balanyà i, a banda dels clubs de lectura estables de les biblioteques, està oberta a tothom que hagi pogut llegir aquesta obra de John Steinbeck. El debat s’iniciarà amb una breu visita comentada a l’exposició a càrrec d’Albert Carreras i amb un diàleg de personatges en relació a les obres de Dorothea Lange que es poden veure a la mostra.

u

Club de lectura

Per a tots els públics

29/10/2018

18.30 h

Sala Lluís Carulla

p

Tarifa d'accés

Activitat gratuïta

John E. Steinbeck (1902-1968) fou un novel·lista nord-americà. Aconseguí amb Tortilla Flat (1935) l’èxit que el donà a conèixer. La seva preocupació social es va veure forjada especialment a El raïm de la ira (1939), novel·la amb la qual guanyà el premi Pulitzer i que aborda amb profunditat el tema dels migrants procedents del Dust Bowl. Durant la Segona Guerra Mundial fou corresponsal del diari The New York Herald Tribune. La perla (1947) i A l’est de l’edèn (1952) són les seves novel·les amb més èxit. El 1962 li fou concedit el premi Nobel de literatura.

El club de lectura: Steinbeck forma part del programa d’activitats de l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la” que es pot veure al Museu de la Vida Rural fins al 5 de gener de 2019. www.dustbowl.cat

Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al butlletí

Inscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes notícies sobre el Museu Vida Rural.

Subscribe

* indicates required

Si us plau, seleccioni si vol ser contactat pel Museu de la Vida Rural

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

T'hi has inscrit correctament!

Share This