L’exposició temporal «Generació [Re]» tancarà les seves portes el pròxim 8 de gener de 2023, gairebé un any després de la seva inauguració. Una mostra que, al llarg de l’any, ha anat acompanyada de diverses activitats, visites guiades, una proposta educativa i del Pòdcast de la Generació [Re].

Abans de la seva clausura, el Museu de la Vida Rural ha programat una jornada final amb diverses activitats per al pròxim divendres 16 de desembre a la tarda. La projecció de la pel·lícula Soñando un lugar, d’Alfonso Kint, amb debat posterior, i l’obertura de la instal·lació artística Pedra i plàstic, de Marta R Chust i Roc Domingo Puig, que es podrà veure fins al 5 de febrer de 2023, en seran els actes destacats. Al finalitzar la jornada, es sortejarà una de les peces de la mostra, la bicicleta elèctrica.

Els actes són gratuïts i oberts a tothom.

u

Activitat

Activitats de cloenda

Quan?

16 de desembre de 2022
De 18.30 a 21 h

On?

Museu de la Vida Rural

p

Tarifa d'accés

Entrada lliure
j

Inscripcions

Sense inscripció prèvia

Divendres
16 de desembre

18.30 h

Projecció de la pel·lícula Soñando un lugar, d’Alfonso Kint

Després del naixement de la seva filla, una jove parella que viu a Madrid decideix fer un canvi en la seva vida i anar a viure a un petit poble a punt de desaparèixer.

A través dels seus veïns, poc a poc aniran descobrint la delicada situació en la que es troba el lloc, fet que els empeny a reinventar-se. Soñando un lugar ens mostra una visió diferent sobre el present dels pobles i seves immenses possibilitats; una aposta que ens planteja el dubte de si viure concentrats en les ciutats és realment una necessitat o una costum difícil de canviar.

Soñando un lugar és una porta oberta al món rural, un viatge sensorial que ens convida a descobrir que hi ha una altra vida possible més enllà de les ciutats. Un documental tracta de forma optimista el fenomen del despoblament, tractant-lo amb un to fresc i desenfadat.

19.40 h

Debat

Després de la projecció de Soñando un lugar, hi haurà un debat posterior obert a tothom i que comptarà amb la participació d’Anna M. Andevert i Àlex Rebollo, comissaris de l’exposició «Generació [Re]», dels artistes Marta R Chust i Roc Domingo i de la directora del Museu, Gemma Carbó.

20.20 h

Inauguració de la instal·lació Pedra i Plàstic

Pedra i plàstic, dels artistes Marta R Chust i Roc Domingo Puig, és una aproximació al desplegament de la tecnologia d’internet d’alta velocitat sobre el territori del Pirineu. El projecte visualitza, des de la recerca artística, el vídeo i la instal·lació, un marc ampli d’aquesta problemàtica i proposa una lectura política de la situació travessada per les afectacions en el territori, la tecnologia, la producció de paisatge, la identitat local i el capital.

A més, té la voluntat de reflexionar sobre les tensions entre l’imaginari tradicional de la pedra —allò romànic, rústic, folklòric, o natural— i el plàstic —allò construït, administrat, intervingut o artificial— on la idealització de la muntanya contrasta amb el sosteniment de la vida en aquest context.

Pedra i plàstic es podrà visitar al Museu de la Vida Rural fins al 5 de febrer de 2023.

20.40 h

Sorteig de la Carmela

Per finalitzar la jornada d’activitats de cloenda de l’exposició, sortejarem una de les peces de la mostra entre totes les persones que l’han visitat i participat al suro de l’exposició: la bicicleta elèctrica Carmela.

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!