Unes jornades per empoderar, mitjançant l’art i la cultura, a joves amb ganes de canviar les coses, amb la finalitat de generar vincles entre els participants i amb el Museu de Vida Rural com a espai catalitzador d’art i cultura.

En quin món vivim? Què ens preocupa? Quin paper hi tenen l’expressió artística i creativa? Totes aquestes preguntes seran la palanca per activar a participants i convidats. A partir de noms i propostes que han proposat els i les joves de la Conca de Barberà, viurem una sèrie de trobades amb artistes de disciplines molt diverses.

Aquestes trobades busquen generar un espai de diàleg i intercanvi entre artistes i participants, des d’un lloc proper i directe. Algunes artistes ens oferiran la seva mirada (Què els motiva? Com treballen? Què volen canviar?) i d’altres també compartiran els seus llenguatges i recursos artístics. Finalment, hi haurà moments per posar en pràctica allò que les artistes convidades ens proposin i, fins i tot, potser tindrem espai per a la creació col·lectiva.

Quan?

Del 10 al 12 de desembre de 2021

On?

Museu de la Vida Rural
p

Tarifa d'accés

Gratuït

Divendres
10 de desembre

20.30 – 20.40 h

Benvinguda

L’art per transformar-nos i transformar, a càrrec de Gemma Carbó

20.40 – 21.30 h

Fem un shake?

Dinàmica participativa

Coneixerem aquest col·lectiu i ens deixarem agitar cos, ànima i pensament per activar-nos com a grup i com a creadors i creadores.

21.30 h

Una mica de vi?

Menjarem i beurem per provocar un espai distès de conversa i vincular-nos.

Dissabte
11 de desembre

11 – 12.30 h

Muralisme i acció política

Xerrada amb ROC BLACKBLOCK

El carrer és l’espai on es visibilitzen i materialitzen les realitats socials que condicionen les nostres vides, tant el neoliberalisme, el patriarcat o el feixisme com les alternatives, lluites i resistències antagonistes.

La lluita per l’hegemonia cultural té, en l’espai públic, un camp de batalla que no es pot abandonar.

12.30 – 13.30 h

Habitar el meu cos

Xerrada amb Zinteta

Amb la Cinta Tort (Zinteta) reflexionarem sobre quin espai tenen les dissidències corporals, com es construeix la pròpia identitat i com s’articula l’imaginari amb el propi cos.

Zinteta és una jove artista, mestra i veïna de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat). Es reivindica des de la perifèria. Des de fa tres anys, visibilitza la seva experiència amb els trastorns de la conducta alimentària (TCA) i la corporalitat amb el seu art, a les xarxes socials i amb xerrades a diferents entorns. Amb ella ens podem endinsar en un imaginari on treballar i construir des de i amb el cos, la identitat i el territori.

13.30 – 15.30 h

Dinar

Acte gratuït amb inscripció prèvia

15.30 – 18.30 h

Exploració artística amb Zinteta

Taller d’experimentació amb el cos

A partir de l’exploració pictòria, abordarem el treball amb el cos, posant-lo al centre i repensant quina vivència tenim amb aquest. Treballarem amb el cos per observar-lo, cuidar-lo i pintar-lo per poder teixir xarxes d’empoderament propi i col·lectiu des d’una perspectiva feminista.

Els participants hauran de portar roba vella.

19 – 20.30 h

Le tiramos los tejos a Rodrigo Cuevas

Xerrada virtual amb Rodrigo Cuevas

L’artista, músic i agitador cultural asturià ens explicarà el seu projecte per reconstruir La Benéfica, un antic teatre d’un petit poble d’Astúries. Coneixerem quina és la seva motivació per emprendre aquesta singular empresa i quin és l’encaix amb la seva activitat professional com a músic i creador i la seva constant reivindicació del món tradicional i el folklore.

Foto: @lacostastudio

21.30 – 23.30 h

Música amb vinils i teca

Connexió Skokiaan de Ràdio Montblanc

Diumenge
12 de desembre

11 – 13 h

Possible i impossible

Experimentació a l’espai públic amb deSHAKERS

deSHAKERS presenta l’espai públic i els espais no convencionals com a escenaris per expressar-se. El col·lectiu ens convidarà a l’acció a partir dels discursos i les pràctiques emprades pels artistes convidats, per dur a terme un dels actes més revolucionaris, plaents i mobilitzadors: crear.

13 – 14 h

Humor i compromís

Tancament de la trobada amb Angie Rosales

Angie Rosales és una dona emprenedora, activista i resilient que creu en el poder de l’humor per transformar la societat i és un clar exemple d’algú que creu en allò que fa i ho porta fins al final. Acabarem aquest viatge amb l’Angie per deixar-nos traspassar per la seva energia, ganes de viure i visió del món.

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!