Divendres 4 de novembre, de 10 a 14 h, la Fundació Gabeiras i el Museu de la Vida Rural, en col·laboració amb la Red Española para el Desarrollo Sostenible (REDS), organitzen la segona Aula rural, dirigida a tècnics i gestors culturals, mediambientals i educatius de l’entorn rural. 

Les aules rurals són espais formatius i de generació de coneixement en format híbrid, presencial i en streaming a través dels mitjans digitals d’ambdues fundacions, que es desenvolupen al llarg de l’any en diferents seus.

La jornada, coorganitzada amb el Centre d’Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona, se celebrarà al Museu de la Vida Rural i està oberta a tothom qui vulgui participar-hi.

El món rural configura un escenari propi i un repte específic directament vinculat a l’ODS 11, i és per aquesta raó que sorgeix la proposta de celebració de les Aules Rurals sobre Desenvolupament Sostenible, Cultura i Món Rural.

La programació de la jornada, la qual s’impartirà en català i castellà, consistirà en dues parts. En primer lloc, en la presentació de quatre estudis:

  • Cultura, medi ambient i emergència climàtica, a càrrec del CERC i la Diputació de Barcelona.
  • Estudio piloto sobre el impacto social, económico, territorial y demográfico de una selección de veinte proyectos en el medio rural, a càrrec del Ministeri de Cultura.
  • L’Agenda Rural de Catalunya, a càrrec de l’Associació ARCA
  • Cultura y sostenibilidad, a càrrec de REDS.

Durant la segona part, tindrà lloc la presentació del Pla C: Cultura sostenible, per part de l’ICEC.

De manera opcional, els convidats també podran decidir si compartir l’estona del dinar i posteriorment acudir a la visita guiada de l’exposició temporal Generació [RE]. Continuïtat o canvi?, a l’MVR, i a la visita a la carpa del projecte artístic Nilak, que fa parada a Rocafort de Queralt.

El comitè d’experts que impulsa les aules està constituït per Patricia Gabeiras, Jorge Fernández de León, Maider Maraña, Antonio González, Rosario Otegui, Gemma Carbó, i Alfons Martinell i Candela de la Sota, que dirigeixen el grup.

u

Activitat

Jornada dirigida a tècnics i gestors culturals, mediambientals i educatius de l’entorn rural

Quan?

4 de novembre de 2022, de 10 a 14 h

On?

Museu de la Vida Rural

p

Tarifa d'accés

Entrada lliure
j

Inscripcions

Sense inscripció prèvia

AQUÍ PODRÀS SEGUIR L’ACTE EN LÍNIA

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!