La novena edició del RUSC, el Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí comptarà amb dansa contemporània i música electrònica de la mà de Laia Santanach, que portarà l’espectacle Àer al Museu de la Vida Rural el pròxim divendres 30 de juliol a les 19.30 h. 

Àer és una peça que replanteja la dansa tradicional popular del contrapàs amb la seva música des d’una visió actual, personal i subjectiva entenent-la com a referent vivencial, estructural i social del moment amb una mirada en clau de gènere.

El contrapàs es ballava a Catalunya fins al segle XIX, inicialment en context litúrgic, i sembla que va ser el precursor de la sardana. La peça reflexiona sobre l’origen i l’execució d’aquesta dansa de caràcter solemne, interpretada originalment, segons els experts, únicament per homes.

Àer ha estat el projecte guanyador de la tercera edició del Premi Delfí Colomé i candidata als Premis Max 2020 com a Millor coreografia i finalista dels Premis Dansacat per l’espai sonor 2020.

Àer arriba al Museu de la Vida Rural gràcies a la col·laboració amb FiraTàrrega i al programa Circuit Nòmada per impulsar les arts de carrer.

El desenvolupament de l’acte es realitzarà atenent als protocols de seguretat i prevenció adoptats per l’organització davant de la COVID-19. És per aquest motiu que per participar-hi cal fer reserva prèvia en línia o trucant al 977 87 05 76. Les places són limitades.

u

Activitat

Espectacle de dansa contemporània

Quan?

30 de juliol de 2021, 19.30 h

On?

Museu de la Vida Rural
p

Tarifa d'accés

Gratuït

j

Inscripcions

En línia o al 977 870 576

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi i rebràs informació sobre tot el què fem!

T'hi has inscrit correctament!